KUKA, "geleceğin üretiminin kalbi" olarak tanımladığı yeni nesil endüstriyel robot kontrol ünitesi KR C5'i kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

YÜKSEK ENERJİ VERİMLİLİĞİ SUNUYOR

Geleceğin beklentilerini de karşılamak üzere tasarlanan KR C5; yüksek performans, yüksek bağlanabilirlik ve yüksek enerji verimliliği sunuyor.

Robotik otomasyon projesinin ihtiyaçları doğrultusunda esnek olarak ölçeklendirilebilen cihaz, kompakt boyutları ve basitleştirilmiş iç tasarımı sayesinde kullanıcı deneyimini artırıyor.

Kompakt boyutları ile yer tasarrufuna olanak tanıyan ürün, verimli bir performans sunuyor ve aynı zamanda kaynakların da korunmasına yardımcı oluyor.

MALİYETLERİ DÜŞÜRÜYOR, KULLANIM OLANAKLARINI ARTIRIYOR

Heterojen otomasyon sistemlerine başarılı bir şekilde entegre olan kontrol ünitesi, hemen hem bütün KR C4 uygulamalarını da destekliyor.

Böylece maliyetleri düşürerek daha fazla kullanım imkanları elde edilmesine imkan veriyor.

YENİ ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Dijital ürünler ve servisler için geleceğe hazır donanımlı ve akıllı yazılımlı robot kontrol ünitesinin öne çıkan özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

  • Bağlanabilirlik: Cihaz, ethernet ve dijital I/O arayüzleri sayesinde kusursuzca OT, IT ve bulut ortamlarına entegre edilebiliyor ve salt verileri anlamlı bir bütün haline getirebiliyor.
  • Ölçeklenebilirlik: Ölçeklendirilebilir modüler bir kabin sistemi olan merkezi elektrik beslemesi ve fişten bağımsız bir kablo kanalı esnek kullanım imkanı sunuyor.
  • Düşük TCO (Toplam Sahip Olma Maliyeti): Uzun kullanım ömürlü donanımlar ve işletim esnasında yüksek enerji verimi, masrafların sürekli düşük olmasını sağlıyor.
  • Kolay kurulum: Mevcut altyapılara ve heterojen otomasyon sistemlerine kolaylıkla entegrasyonu sağlanabiliyor.
  • Uyumluluk: Güncel sistem yazılımı KR C4 ile işlevsel olarak uyumlu olup, aynı yazılım uygulamalarına ve teknolojilerine sahiptir.
  • Düşük eğitim gereksinimi: Kontrol kabinlerine kolay entegrasyonu ve denenmiş sistem yazılımının hazır olması sayesinde hızlı bir şekilde devreye alınabiliyor.
  • Birçok kontrol opsiyonu: Çok yönlü opsiyonlar ve donanım geliştirme imkanları (örn: çok farklı tesis konseptleri için I/O ve iletişim opsiyonları) veriyor.