Bu güzel sosyal sorumluluk projesi sayesinde çocukların teknoloji ile yakınlaşmalarını hedefliyor. Proje kapsamında HP, Koruncukköy Bolluca’ya teknoloji laboratuvarı kurdu ve  çocuklara Geleceğin Bilişimcisi-  robotik ve animasyonla kodlama eğitimleri veriyor.  

Eğitimde fırsat eşitliği ve ülkemizin teknolojik gelişimine katkı sağlama misyonuyla Koruncuk Vakfı himayesindeki, Koruncukları ilk önce robotik ve animasyonla kodlama ile tanıştıran HP Türkiye,hem nabutech eğitmenlerinin katkısı hem HP gönüllü çalışanlarıyla birlikte bir sene boyunca sürecek proje ile tamamen HP ürünleriyle donatılmış bir teknoloji laboratuvarı kurdu. 
Nesnelerin İnterneti (IOT), elektronik tasarım ve otomotiv elektroniği alanlarında İTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren, aynı zamanda AR-Ge çalışmaları yürüten nabutech şirketinin eğitmenleri ve HP gönüllüleri projenin ilk etabında toplam 53 öğrenciye haftada 12 saat eğitim vermekte.  İlk etap tamamlandığında her öğrenci tamamı, 8 saat robotik ve 8 saat animasyonla kodlama eğitimi almış olacak. 
 

PROJENİN DİĞER AYAĞI URLA'DA Kİ ÇOCUK KÖYÜNE UYGULANACAK 

HP Türkiye adına açıklama yapan Genel Müdür Filiz Akdede, “Yakın gelecekte similasyon ve robotik teknolojilerinin eğitimde geniş bir yer tutacağına inanıyoruz. Biz HP bünyesinde fiziksel ve dijital dünyayı birleştirebilen cihazlar geliştirmenin yanı sıra, teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile  sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyoruz. Bunun gerekliliğinin farkındayız. Zira geleceğimiz olan çocuklarımızın sadece teknoloji tüketicisi olmasını değil, aynı zamanda teknolojiyle yenilikler üretmelerini istiyoruz. Yaratıcı zihinler olması önemli. Bu noktada kodlama, yazılım ve eğitici oyunlar yoluyla çocukların donanımının zenginleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Koruncuk Vakfı'nı incelediğimizde, korunma ihtiyacındaki çocuklarımızın sağlık, eğitimve barınma hakkına sahip çıkarak çok değerli projeler gerçekleştirmekteler. O nedenle  de projemizi güçlendirmek için onlarla işbirliği yapmaya karar verdik. Bunun ilk çalışmasını  Bolluca’da bulunan Koruncukköy’de başlattık ancak ilerleyen dönemde ise Koruncuk’un İzmir'in Urla bölgesinde kuracağı Çocukköyünde de bu projemizi hayata geçirmeyi, aynı zamanda da devamını sağlamayı planlıyoruz.
Bu anlamda geleceğe yatırım olarak esas anlamda çocuklarımızın önce özgüvenli, kendi ayakları üzerinde durabilen, haklarını korumada kararlı, mücadele gücü yüksek bireyler olarak hayatta ki yolları için ışık tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Koruncukköy Bolluca’da, yaşayan ve yaş grubu ağırlıklı olarak 7-11 yaş olan çocuklarımız var.  Sadece bir yuva değil aynı zamanda bir gençlik evi, sosyal ve idari hizmet binası, kütüphane, oyun parkı, çocuk yuvası, külltür merkezi ve spor sahaları ile çocuklarımızın bilişsel ve sosyal gelişimleri için donatılmış bir tesis.Yavrularımızın en ufak bir ihtiyacını atlamadan kaliteli ve de kapsamlı bir hizmet sunmak için çalışmaktayız. Bu vesile ile HP’nin hayata geçirmiş olduğu robotik ve kodlama eğitimi de teknoloji çağında yetişen çocuklarımız için önemli bir avantaj oluşturmakta.” dedi. 

Teknogirişim programında onay almış bir teknoloji start-up’ı olan nabutech kurucu ortağı İlke Kurt ise şu açıklamada bulundu: “ Gelecek bizim ve geleceğe yatırım ancak üretimle, geliştirmeyle, tasarımla, teknolojiyi satın almak yerine geliştirmekle yapılabilir. Bu nedenle biz ülkenin geleceğine, yarının mühendislerine, bilişimcilerine, yazılımcılarına, mucitlerine inanıyoruz. Koruncuk Vakfı ve HP ile birlikte bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.