Entek Otomasyon, bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yeni kolaboratif robotu Franka Emika Panda’yı sektör profesyonellerine tanıttı.

Hassas, uyarlanabilir ve uygun maliyetli olan yedi eksenli robot, insanlarla işbirliği yapmak ve onlara yardım etmek için tasarlandı. 

“Firmanın herkes için robot” sloganıyla tanıttığı robot, hafif yapısı, kolay kurulumu ve basit sezgisel programlama özelliği ile de öne çıkıyor.

“TEKNİK BİLGİYE İHTİYAÇ DUYMUYOR”

Entek Otomasyon Genel Müdürü Sami Özkan Dibek, “İnsanla birlikte çalışabilen dokunma duyusu olan robotumuz Panda’yı sektör profesyonelleri ile buluşturduk, ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk. Herhangi bir fens, güvenlik bariyeri olmadan çalışabilen robot ile insanlar birebir etkileşim kurabiliyor. Kendi cep telefonu ile programlayabiliyor ve yönetebiliyor. Kolaboratif bir robot olan Panda’yı teach pendant olmadan, uygulamalar üzerinden doğrudan bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza bağlandığınızda programlayabiliyorsunuz. Soft bir robot ve kullanımı çok kolay. Teknik bilgisi olmayan personel bile rahatlıkla kullanabilir.” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ ANLATTI

Firma, Zirve’de işbirlikçi robotunun yanı sıra IoT çözümlerini de sergiledi. 

Ziyaretçiler, çalışan bir üretim hattı üzerinde verilerin nasıl buluta gönderildiğini, nasıl saklandığını, makinanın arıza yapmadan önce kendi kendine haber verdiğini çalışan sistem üzerinden görme imkanı buldu. 

Ayrıca ziyaretçiler, firmanın hem IoT çözümlerini hem de aynı zamanda bu çözümlerin artırılmış gerçeklikle nasıl birleştirildiğini deneyimleme fırsatını yakaladı.