Dijitalleşen endüstrinin, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 ile tüm sektörleri etkileyecek bir duruma geldiğini söyleyen Hid-tek Proje-Pazarlama Sorumlusu, Makina Mühendisi Mustafa Dağdelen, “Bu durum karşısında firmamız, Endüstri 4.0 uyumlu ürünleri üretmeye hız verdi. 7 yıl önce, WINMAN servo motor kontrollü lineer aktuatörlerin üretimine başlamak için verdiğimiz kararın, ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün tekrar anlamış olduk. Bu ürünün devamında elektrik kontrollü lineer modüller, tutucular, yataklı silindirler ve döner aktuatörlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Özellikle üretimini yaptığımız pnömatik ve elektrikli tutucular, robotlu projelerde tercih ediliyor. Aynı zamanda Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezine sahip olan firmamız Endüstri 4.0 uyumlu ürün tasarımı ve üretimi konusunda aralıksız çalışıyor” dedi. 

NELER SERGİLEYECEK? 

5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde Hid-tek standında kolaboratif robotlar, WINMAN kartezyen sistemler ve bu sistemlerin tutucuları üzerinde duracaklarını açıklayan Dağdelen, “Bu ürünler ile otomotiv ana sanayi ve yan sanayi, gıda sektörüyle birlikte ambalaj paketleme makina imalatçıları, beyaz eşya sektörü ve makina imalat sektörü hedefliyoruz” dedi.

KARTEZYEN UYGULAMALARINI ANLATACAK

Bu Zirve’de otomotiv yan sanayisinde özellikle transfer presleri kullanılan, WINMAN lineer modüllerle üretilen kartezyen uygulamalarını anlatacaklarını aktaran Dağdelen, “Ayrıca standımızda yer alan kolaboratif robotları tanıtacağız. Yine standımızda yer alan WINMAN Servo motor kontrollü aktuatörleri ve WINMAN tutucuların tanıtımını yapacağız” dedi.