Demir-çelik sektörünün çelik profil segmentinde faaliyet gösteren Kocaer Çelik; iş güvenliği, kapasite kazanımı, üretim verimliliği artışı ve yüzde 100 kontrol ile müşteri taleplerine uygun paketleme uygulamaları için başlattığı robotik paketleme projelerinin neticesinde "Çalışanının Sağlığı ve Güvenliği" hedefine ulaştı.

ÜÇ FABRİKASINI DA KENDİ BÜNYESİNDE KURDU

Kocaer Çelik, bir yandan sektöründe robotik paketleme sistemini ilk uygulayan firma unvanını alırken, diğer yandan da yeni nesil paketleme sistemlerine geçiş sürecinde mühendis kadrosu ve Ar-Ge faaliyetleri ile yıllık 800 bin ton üretim kapasitesine sahip İzmir’in Aliağa bölgesinde konumlanan üç adet Çelik Profil Fabrikasının tamamının kurulumunu kendi bünyesinde yaptı.

Firma, inovatif vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği dijitalleşme stratejileriyle robotik sistemlerinin üretim hattına entegrasyonunu sağladı. Her daim insana saygıyı odak noktası olarak belirleyen, çevre, çalışan memnuniyeti ve iş güvenliği alanında çok sayıda projeyi hayata geçiren şirket böylece hedeflerine de ulaşmış oldu.

GÜVENLİ, EMNİYETLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI OLUŞTURDU

Akıllı fabrika konsepti kapsamında gerçekleştirilen dijitalleşme yatırımlarıyla insandan dijital sisteme geçiş süreçlerinde önemli projelere imza atan Kocaer Çelik, robotik paketleme sistemi ile iş gücü, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile üretim verimliliği noktasında kilit öneme sahip kazanımlar elde etti.

Firma, insana saygı değeri kapsamında robotik ve mekatronik çözümleri ile üretim hatlarında güvenli bir çalışma ortamı oluşturmayı başardı. 

İŞ SÜREÇLERİNİ ERP/SAP SİSTEMİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜYOR

Vizyoner yapısıyla gelişen teknolojiyi yakından takip eden Kocaer Çelik, gerçekleştirdiği yatırımlar ve Ar-Ge faaliyetleriyle üretim teknolojisini güncel tutuyor. İş süreçlerinin tamanını 2017'de inovasyon kategorisinde birincilik ödülü almış olan ERP/SAP sistemi üzerinden yürüten firma, yenilikçi yazılım ve süreç geliştirmeleriyle de sektörünü ileriye taşıyor.

Yapay zeka uygulamaları ve veriye dayalı karar destek sistemleriyle tüm süreçlerin etkin bir şekilde optimize edilmesi, firmanın 140 ülkeye çelik profilleri yenilikçi vizyonuyla ihraç etme başarısının temellerini oluşturuyor. Şirket ayrıca ihracatçı kimliği ile de önemli miktarda döviz girdisine imkan veriyor.

EĞİTİMLER İLE ÇALIŞANLARININ BİLGİ SEVİYESİNİ SÜREKLİ ARTIRIYOR

Türkiye'nin çelik profil alanında 2018 yılından beri Ege Bölgesi’nde peş peşe ihracat şampiyonu olan firma, gelişim ve değişim faaliyetlerini bir çatı altında toplamak, değişime yön vermek hedefiyle kurduğu “Kocaer Akademi”de çalışanların iç ve dış eğitimlerle mesleki bilgi seviyelerini geliştirmeyi sürdürüyor.

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Bireysel performans sistemi, 360 derece yetkinlik değerlendirmesi, kişiye özel yetkinlik ve yetenek planları, tüm çalışanlarına yönelik oluşturulan motivasyon planları da çalışanları için güvenilir, yaratıcı, gelişime katkıda bulunan bir firma olmasına olanak tanıyor.