Son 3 yılda makina parkurlarını dijitalleşme odağında yeniden ele aldıklarını belirten Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, kendi robotik sensör sistemlerini geliştirdiklerini ifade etti.

Çalışkan,2019 yılında kaliteli ürün ve hizmet anlayışıyla aktif olarak anlık ürün izleme teknolojilerini devreye aldıklarını dile getirerek "Kendi robotik sensör sistemlerimizi geliştirerek tüm tesislerimize entegre etmeye başladık." dedi.

"İŞ BİRİMLERİMİZ VERİ İLE HAREKET EDEBİLİYOR"

Tesislerindeki dijitalleşme çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Çalışan, robotik süreç otomasyonu (RPA), görüntü işleme, mobil teknolojiler, makina öğrenmesi gibi birçok yenilikçi teknolojiyi faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Çalışkan, "Global olarak yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. 2020 yılı içerisinde toplam 35 iş sürecini insan müdahalesi olmaksızın tamamen dijital olarak yürüyecek şekilde dönüştürdük. 2021 yılında ise 50 iş sürecini daha RPA ile dönüştürmeyi hedefliyoruz. Tüm bu dijitalleşme sayesinde veri ile karar verme mekanizmalarımızı arttırıyoruz. Özellikle devreye aldığımız ileri veri analitiği uygulamaları, birçok alanda tahminler yapıp iş birimlerine veri ile hareket etme imkanı sunuyor. Bu da verimliliğe ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor." diye konuştu.

Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜM YAPININ BİRBİRİYLE HABERLEŞMESİNE ODAKLANDIK"

"Kordsa olarak daha etkin ve esnek süreç yönetimlerini sağlayacak, günlük iş hayatını kolaylaştıracak, müşterilerimiz için fayda sağlayacak yeni dijital uygulamaları kalite denetimden, depo yönetimine, satın almadan, satışa, planlamaya kadar her alanda devreye alıyoruz. Üretimden başlayarak verilerin merkezileştirildiği bir büyük veri platformu yapısına geçiş ile uçtan uca izlenebilirliğin en hızlı şekilde sağlandığı ve tüm yapının birbiri ile haberleşebildiği sistemler üzerinde duruyoruz. Dolayısıyla depolarımız ve sevkiyat için de bunu en optimal şekilde gerçekleştirecek, tüm tesislerimizde bağlantılı çalışan yazılım ve donanımlar kullanıyoruz."