Robotik ve hareket kontrol çözümleri için müşteriye özel donanım ve yazılım çözümleri hazırlayan KEBA, 2019 yılında yeni ürünleri sektöre sunmaya hazırlanıyor. Yeni dönem hedeflerini ve ürünlerini konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz KEBA Genel Müdür Arif Aykan Kılıç, “Yeni kontrolör ve IO modüllerimiz KEBA C5 Kontrol ürün ailesi adı altında piyasaya çıkardık ve yeni projelerde kullanmaya başladık. Yeni kontrolör ailemiz mevcut kontrolörlerimize kıyasla daha yüksek performansı daha kompakt bir boyutta sunuyor. Bunun yanında ciddi fiyat avantajı ile beraber geldi.  Bu sayede müşterilerimize robot kontrol çözümlerini yanında makine kontrol çözümleri de sunabileceğiz.” diyor.


PLC, HAREKET VE ROBOT KONTROLÜ TEK PAKETTE

KEBA KeMotion ürünleri, robotik ve hareket kontrol çözümleri için müşteriye özel donanım ve yazılım çözümleri hazırlıyor. KeMotion çok yönlü ve ölçeklenebilir bir çözüm olarak sunuluyor. Rakiplerinden farklı olarak PLC, hareket ve robot kontrolünü, kullanıcı dostu olacak şekilde tek bir paket de birleştiriyor. En basit PLC projesinden çoklu robot uygulamalarına kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. KEBA, bütün bu özellikleri sayesinde, kendi robotunu imal eden, robot, PLC ve hat otomasyonu bir arada birleştirmek isteyen, makinesinde çok sayıda eksen olan, mobil panel kullanma ihtiyacı olan bütün müşterilerine yüksek teknolojisi ile rekabetçi çözümler sağlamaktadır.

KULANIŞLI YAZILIM PAKETİ KEMOTİON
KeMotion yazılım paketimiz çok kullanışlı özelliklere ve kullanıcı dostu arayüze sahiptir.  30’dan fazla robot çeşidini kontrol edebilmekteyiz. Müşteri sadece ne çeşit bir robot olduğunu ve servo eksen güçlerini bizimle paylaşması yeterlidir. KEBA’nın “Programlama yerine parametre girme” sloganına uygun olarak, müşteri sadece robot kinematiği ile ilgili parametreleri girmekte, birkaç saat sonra kendi yaptığı robotunu çalıştırabilmektedir. Ayrıca çok geniş gerçek tabanlı simülasyon paketimiz sayesinde, kullanıcılar henüz tasarım aşamasında bile robotik sistemlerinin tüm ekipmanları ile beraber, en verimli olacak şekilde tasarlayıp, gerçekte nasıl çalışacağını görebilmektedirler.

YENİ BOYUTUYLA MOBİL EKRAN
Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz yeni kontrolör ve IO modüllerimiz KEBA C5 Kontrol ürün ailesi adı altında piyasaya çıkardık ve yeni projelerde kullanmaya başladık. Yeni kontrolör ailemiz mevcut kontrolörlerimize kıyasla daha yüksek performansı daha kompakt bir boyutta sunuyor. Bunun yanında ciddi fiyat avantajı ile beraber geldi.  Bu sayede müşterilerimize robot kontrol çözümlerini yanında makine kontrol çözümleride sunabileceğiz. Bir diğer yeni ürünümüz T150 Mobil panelimiz. Artık robot ekranlarınızı akıllı cihazlarınız gibi kullanabileceksiniz.  KEBA olarak mobil ekranlarda açık ara pazar lideriz. Müşterilerimizin uzun zamandır beklediği 10.1” büyük ekran panelimiz piyasaya çıktı. Yeni teknoloji trenlerinden olan multi-touch ekran özelliği yanısıra yüksek perfomansı ve hafifliği ile robot firmalarının ihtiyaçlarını çok rahat karşılıyacak.

“YAZILIMIMIZA YENİ BİR PLATFORM EKLEDİK”
Halihazırda uzun süredir firmaların kendi bilgi birikimlerini, bizim donanımlarımız üzerinde kullanabilmeleri için FlexCore adı alında açık kaynak kodlu bir platformuz var. Flexcore ile özellikle büyük ve köklü robot firması olan müşterilerimiz güvenilir robot kontrolör donanım ve yazılımı ihtiyaçlarını KEBA ile çözüyorlar. Yakın zamanda Flexcore yazılım mimarimize ROS (robot işletim sistemi) açık kaynaklı robot yazılım platformunu ekledik. ROS topluluğu uluslararası endüstriyel olsun olmasın robotik ile ilgili hazır uygulama kütüphanelerini sunuyor. KEBA dahil binlerce robot ile firması ve okullar bu platformun üyeleri. Şu anda onlarca yıllık KEBA endüstriyel robotik tecrübesi ile ROS topluluğunun geniş robotik kütüphaneleri tam olarak birbirine entegre edildi. Normalde geliştiriciler robot kontrolörün yanında ROS uygulamalarını koşturmak için ayrı bir endüstriyel PC alırken KEBA sayesinde tek bir kontrolör yeterli olmaktadır. Bunların yanında normal endüstriyel robotların işbirlikçi robotlar olarak kullanılması için yeni yazılımızı fuarlarda göstermeye başladık. Bunu yapabilmemiz için gereken Robotik safety yazılım ve donanımı, KEBA çözümlerinde entegre olarak bulunmaktadır.

“COMAU İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK”
Global anlamda iş birliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Biz robotun mekaniğini üretmiyoruz ama bu konuda partnerimiz olan firmalar var. Bunlardan biri olan ABI ve diğer 4-6 eksen kol robotta bir kinematik tedarikçi arayışımız vardı o da Comau oldu. Comau’da şöyle bir işbirliğimiz var. Müşteri eğer robot mekaniği gerekiyorsa makinesini Keba ile kontrol ederken sistem için gerekli olan robotunun sadece mekaniğini Comau’dan alabilecek. Biz bu robotu kendi ürünlerimiz ile kontrol edebiliyoruz. Tek bir kontrolör ile bütün sistemi kontrol ediyoruz ve sistemin sorunsuz çalışma için bir çözüm sağlamış oluyoruz. Müşterilerimiz isterlerse kendi firma renklerinde ve ticari markaları ile robot mekaniğini sipariş verebiliyorlar. Robot yatılımları zirvesinde demo robotu olarak Comau robotu sergileyeceğiz. Hem uluslararası alanda hem de Türkiye’de bu işbirliğine başladık.