Demir çelik, makina imalatı ve metal sektörlerinde robot uygulamalarının anlatıldığı Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci günü birinci paneli kapsamında açıklamada bulunan ABB markasından Orhan Nacaklı, metal sektörüne fayda sağladıkları ürün gamları hakkında bilgi verdi. Her konuda uygulama yapabilecekleri geniş bir ürün gamına sahip olduklarını belirten Nacaklı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:


“Robotlar her zaman tek başına çözüm sağlayamıyor. Teknoloji ile kalın parçaların örneğin iş makinesi parçalarının kaynak uygulamalarında başarılı sonuçlar elde edecek çözümlerimiz mevcut. Entegre kuvvet kontrol çözümlerimizle de bu sektörde başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Öte yandan boya aşamasında gerçekleşecek boya işlemine entegre çözümlerimiz de söz konusu. 


Partnelerimizle yürüttüğümüz işlerimizde endüstri önemli bir paya sahip. Türkiye kaynak sektöründe, manüelden otomasyon ve robotlu üetime geçiş yaşanıyor. Firmalar kaliteli ve verimli sonuçlar elde etmek için bu yatırımı gerçekleştiriyorlar.”

Haberin devamı gelecek…