Ürettiği kaynak makinalarını, robotlar ve PLC’ler ile bütün endüstriyel sistemlere entegre eden firma, dijital haberleşme protokollerinin tamamını destekleyen yapısıyla hem yeni nesil iş birlikçi kolaboratif robotlara hem de geleneksel endüstriyel robotlara dijital olarak bağlantı sağlayabiliyor.  

Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli robot kaynağına uygun MIG&TIG profesyonel invertörlü kaynak makinasını sunan firmanın kaynak makinaları, tüm robot ve cobot markalarıyla entegre kullanılabiliyor.
5. Robot Yatırımları Zirvesi’ne katılan firmanın, kaynak makinasıyla Hanwha Cobot kompact taşınabilir kaynak seti ziyaretçilerden yoğun ilgi görmüştü. 

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM YAPIYOR

Üretimlerini Sakarya’da bulunan fabrikasında gerçekleştiren ve kaynak robotları alanında uzmanlaşan firma, Türkiye’de kaynak robotlarıyla ilgili ve kaynak makinalarının robotlara olan entegrasyonuyla ilgili yerli çözümler sunuyor.

Firma, ürün ve teknolojilerini tamamen yerli ve milli insan kaynaklarıyla üretiyor.

Robotlarla, ürettikleri kaynak makinalarının haberleşmesini sağlayan çözümlerinin olduğunu dile getiren Kolarc Makine Genel Müdürü İlker Olucak, metal sektörü ve kaynak uygulamalarını kullanan sektörleri hedef olarak belirlediklerini ifade etti.

“ULAŞILABİLİR ÜRÜN VE ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ” 

Olucak, “Türkiye’de yerli ve milli olarak sağlayacağımız katkılarla yatırım kararı almaktan çekinen, cesaret edemeyen firmalara bu teknolojileri kullandırarak cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Onlar için ulaşılabilir seviyede ürün ve çözümler sunmak istiyoruz. Hedefimiz, sektörde yerli katkıların oranını artırarak buna bağlı olarak maliyet avantajı yaratmak ve artan bu avantajlarla da kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yerli üretici olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda hedefimiz, gelişerek sektöre daha da katkı sağlamak.” dedi.

20 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYOR

Firma, invertör kaynak makinalarının yurt içinin yanı sıra yurt dışında İngiltere’den Ukrayna’ya, Cezayir’den Polonya’ya, Endonezya’dan Pakistan’a kadar 4 kıtada 20’ye yakın ülkeye ihracatını gerçekleştiriyor.