Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde düzenlenen inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe uygulanan robot çözümleri panelinde değerlendirmelerde bulunan Staubli Satış Mühendisi Ahmet Şennaz, robot tedarik firması olarak proje yapan firmalarla çalıştıklarını söyledi.

Şennaz kapalı gövde robot üreten tek firma olduklarından bahsederek bu konudaki avantajları şöyle anlattı: “Tozlu, ıslak, kirli ortamlarda, cürufun, yüksek-düşük sıcaklığın olduğu yerlerde çalışabilen performans robotlarına sahibiz. Standımızda da göreceğiniz üzere gri renkli bir robot var. Su jeti kesimi seramik, cam gibi sektörlerde tercih ediliyor. Robotumuz keçelere, dışardan içeri su girmesine karşı dayanıklı olup, 20 bar basınca kadar dayanıklılık göstermekte. Sulu ortama teması mümkün.”

Robotlarının su jeti ile kesim konusunda aktif olarak kullandığını ifade eden Şennaz, gıda sektörü gibi sektörlerde sıklıkla tercih edildiğini sözlerine ekledi. Şennaz ayrıca Staubli paletleme gruplarının enjeksiyon makinasının hemen yanında yüksek sıcaklıklarda çalışabildiğini kaydederek, “Eğer ortam soğuksa sıcak hava vererek, eğer ortam sıcaksa soğuk hava veriyor. Enjeksiyon ya da döküm makinasının yüksek sıcaklıklarda çalışabilmesine imkan tanıyor.” dedi.