Kalyon Robotik Kurucu Ortağı Seçkin Kalyoncu, edindikleri derinlemesine know-how ve referanslarının verdiği güç ile endüstriyel robotik otomasyon sektörünü domine etmeyi ve pazar paylarını hızlı bir şekilde artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

HİZMET ROBOTLARINDA UZMANLAŞACAK

Kalyoncu, medikal, tarım ve günlük hayatta kullanılan ve maliyetlerinin kullanımı oranında düşeceğine inandıkları hizmet robotlarında pazarda söz sahibi olmayı amaçladıklarını belirtti. 

Kalyoncu, “2019 yılında sadece endüstriyel robot sektörünün yaklaşık hacminin 100 milyon dolara ulaşacağı biliniyor. Bu oran her geçen yıl çok hızlı ve katlanarak artacaktır. Bu aşamada bizde halihazırda gelen taleplere cevap verebilmek ve efektif geri dönüşler alabilmek adına, bu konuda bizim yetkinliklerimize sahip şirket sayısının az olmasının da avantajını kullanarak, 2019 yılında büyüme hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

BİRDEN FAZLA ROBOT MARKASIYLA ÇALIŞIYOR

Kalyoncu, 2018 yılında polisaj, trimleme, çapak alma, ark kaynağı, punta kaynağı, otobüs fikstürleri başta olmak üzere çeşitli fikstür ve kalıp imalatlarıyla verimli bir yıl geçirdiklerini söyledi.

Hayata geçirdikleri uygulamalarda tek bir endüstriyel robot markası yerine, birbirinden farklı markalarla çalıştıklarını ve bu sayede kıyaslama imkanı bulduklarını dile getiren Kalyoncu, bu durumun müşteri memnuniyetini artırdığını kaydetti.

“YÜKSELEN BİR MARKA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Endüstriyel robot firmalarıyla yakın iletişim içerisinde olduklarını, teknolojik konularda nitelikli bir ekibe sahip olduklarını kaydeden Kalyoncu, yeni çıkan bir ürünün eğitim ve demo çalışmalarını sahalarında gerçekleştirdiklerini vurguladı.  

Kalyoncu, 2019 yılında daralan ekonomilerde endüstriyel robotların ön plana çıkacağını ifade eden Kalyoncu sözlerine şöyle devam etti: “Robot sayısındaki patlama Endüstri 4.0 devriminin gerçekleşmesinde bir kilometre taşı oluyor diyebilirim. Beyaz eşya, otomotiv ve gıda başta olmak üzere proses ihtiyacına yönelik çalışmalarımızı eksiksiz yerine getirip yükselen bir marka olmaya devam edeceğiz.” 

Kalyoncu, sonraki adımda ivmenin insan ve robot iş birliğinden oluşan teknolojik gelişmelerle sağlanacağını belirterek sözlerini tamamladı.