İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 bin parçanın kaynatılması işlemini robotik kaynak ile gerçekleştirdi, robot ile 1,6 km'lik aynı kalitede ve standartta kaynak yapmayı başardı.

MALZEME KULLANIMINDA TASARRUF SAĞLADI, FİRE SAYISINI DÜŞÜRDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 yılında gönderilen 5 bin takımdan oluşan öğrenci sıralarının kaynak işlemini robotla gerçekleştiren İzmit MTAL Metal Teknolojileri Alanı, toplamda 20 bin parçanın kaynağını robotik kaynak hücresi ile aynı kalitede ve standartta gerçekleştirdi, 1,6 km'lik kaynak attı.

Bu sayede gaz ve tel kullanımında tasarruf sağlayan Bölüm, hatalı ürün ve malzeme fire sayısını da neredeyse sıfıra düşürdü.

"MANUEL OLARAK YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ"

Tosuner, 1,6 km'lik kaynağın standardını bozmadan manuel olarak gerçekleştirilmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekerek, "20 bin parça kaynakta sadece 2 kontak meme değişimi yapıldı. 14 bilgisayar ile robotik kaynak laboratuvarımızda dijital fabrika gerçekliği üzerinden grafiksel programlama ile hem online hem de offline programlama öğretmekteyiz." dedi.

"İŞ HAYATINDA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK"

Robot temel mantığını öğrenen öğrencilere çok sayıda pratik yapma imkanı sundukları da ifade eden Tosuner, öğrencilerin bu durumun avantajını profesyonel kariyerlerine başladıklarında üretimde sahada göreceklerini vurguladı. 

"SON YILLARDA KABUK DEĞİŞTİRDİK"

İzmit MTAL Elektrik Teknik Öğretmeni Mehmet Tosuner, 1945 yılında Erkek Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlayan okullarının kurulduğu günden beri nitelikli teknik elemanları, sanatkârları, işadamlarını ve daha birçok değeri Türkiye'ye kazandırdığını belirtti.

Metal ve kaynak teknolojilerinin dünyada hızlı geliştiğini, pazar payı artırdığını ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör haline geldiğini ifade eden Tosuner, "Sektör sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren bir bilim dalı olma durumundadır. Üretime yönelik bir sektör olduğu için de ülke ekonomilerine de yüksek oranda katma değer sağlamaktadır. Ülkemizdeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler çok sayıda nitelikli elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Sektöre meslek elemanı yetiştiren bizim gibi okullarında teknolojisini yenilemesi değişime ayak uydurması gerekmektedir. Bölümümüzde özellikle son yıllarda müthiş bir kabuk değişimi gerçekleştirdik." dedi. 

MAKİNA PARKINI YENİLEDİ, ROBOTLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Sanayi ile olan iş birlikleri ve Bakanlığın destekleriyle makina parkını yenilediklerini, kullanım ömrünü tamamlamış ve  iş güvenliği açısından riskli makinaların yerine yenilerini koyduklarını dile getiren Tosuner, Milli Eğitim Bakanlığı'na robotik eğitim merkezi olmak için bir proje sunduklarını ve kabul edilmesinin ardından 2018 yılında KUKA marka endüstriyel robot koluna sahip olduklarını söyledi.

Bölümlerinden dört öğretmenin temel KUKA robot eğitimi aldığını, yaptıkları çalışmalar sonrasında da robotik kol ile MIG/MAG kaynak işlemini yapmaya başladıklarını kaydeden Tosuner, çeşitli iş birlikleriyle kurslar düzenlediklerini, başarılı olanlara sertifikalar verdiklerini, mühendislik öğrencilerine uygulamalı eğitimler sunduklarını, üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin tezlerinin robotik kaynak kısımlarına destek olduklarını dile getirdi.

"KÜÇÜK ESNAF BİLE ROBOTİK UYGULAMALARA GEÇECEK"

Kaynak sektöründe robot kullanımın gelecekte artacağı sanayideki küçük esnafın dahi yakın gelecekte robotik uygulamalara geçeceğini söyleyen Tosuner, "Kaynak koşulları çalışanlar için çıkan zehirleyici metal gazları ve buharları nedeniyle oldukça ağırdır. Manuel yapılan kaynaklarda standart bir kaliteyi sürekli yakalamak zordur. Endüstriyel robotlar ise sahip oldukları yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik sayesinde ürün kalitesinde standartları korumaktadır." diye konuştu.