Robot çalışma süresini güvence altına almak ve robot sistemlerinin performansını optimize etmek için kullanılan ABB’nin İnternet Bağlantılı Servisi, robotların artık daha güvende olmasını sağlıyor. Sistemin nasıl çalıştığını ve kullanıcısına sağladığı avantajlarını anlatan ABB Robotik Türkiye Servis Mühendisi Enes Aydın,  İnternet Bağlantılı Servislerin sahip olduğu beş hizmet bulunduğunu söylüyor ve bu hizmetleri durum izleme, yedekleme yönetimi, uzaktan erişim, filo değerlendirmesi ve  varlık optimizasyonu olarak sıralıyor.

BU SİSTEM BEŞ HİZMETTEN OLUŞUYOR
ABB’nin İnternet Bağlantılı Servisi, robot çalışma süresini güvence altına almak ve robot sistemlerinin performansını optimize etmek için, her zaman, her yerde tek bir sezgisel arayüz üzerinden sunulan beş hizmetten oluşan bir pakettir. Tüm yeni ABB robotları, İnternet Bağlantılı Servislere kablosuz ya da kablolu bağlantı kurmaya hazırdır. Böylece öngörülü, proaktif ve acil destek olasılıklarının dünyasının kilidini açılır.

İNTERNET BAĞLANTILI SERVİSLER KULLANILABİLİR DURUMDA
Bağlantılı Hizmetler ABB Robot Bakım Hizmeti Sözleşmeleri aracılığıyla edinilebilir ve kullanılmaya hazırdır. İnternet Bağlantılı Servislerin sahip olduğu beş hizmet, bir müşterinin bağlı tüm ABB robotlarının (filonun değerlendirilmesi durumunda ABB'nin tüm bağlı robotların popülasyon verilerinden) hareket(Eksen) verileri, güvenilirliği artırmak ve sorunlar olduğunda tepki süresini ve kurtarma hızını artırmak için kullanılabilir.

• Durum İzleme ve Teşhis – Anlık takip ve teknik destek için daha hızlı tepki süresi, yüksek verimlilik ve 7/24 güvenli izleme ve tanımlama hizmetidir.
• Yedekleme Yönetimi - Herhangi bir sunucuda otomatik ve ayarlanılan zamanlarda robot programının yedeklemelerine izin verir.
• Uzaktan erişim - Robotlara güvenli erişim sağlar, uzman bilgisi ve müşterilerin performansla ilgili veya beklenmedik sorunlara tepki vermelerini sağlar.
• Filo Değerlendirmesi - Yüksek oranda kullanılan robotları tanımlamak ve arıza riskini önden teşhisi için ABB’nin toplam bağlı robotlar popülasyonuna karşı robotunuzu kıyaslar. Buna ek olarak dişli kutuları için ömürünün tahmini süresi hakkında bilgi sağlar.
• Varlık Optimizasyonu - Optimum seviyelerde performans göstermeyen robotların, bileşenlerini ve yazılımlarını tanımlamaya yardımcı olur ve performansı nasıl artıracağınıza ve arızalara neden olabilecek olaylardan nasıl kaçınacağınıza ilişkin düzenli proaktif öneriler sağlar.