CEYLAN Robot Genel Müdürü Yunus Ceylan, hedeflerinin büyümekten ziyade, insanların güveneceği robotik sistemler kurmak olduğunun altını çiziyor ve ekliyor:

“Amacımız, yaptığımız işi doğru şekilde anlatıp, sektörüne ve kullanılacağı alana göre doğru yönlendirmeyi yapmaktır. CEYLAN Robot olarak, Türkiye genelinde robotik sektöründe yer alan, hizmet sunan paydaşlarımızla, dostlarımızla birlikte iş birliği yaparak, partner olarak başarılı işler hayata geçireceğimize, anahtar teslim projeler devreye alacağımıza inanıyoruz.”  

Yunus Bey, firmanız ne zaman kuruldu? Kuruluş hikayenizi okuyucularımızla paylaşabilir misiniz?

Ceylan Robot, isim olarak yeni fakat geçmişi 2005 yılına dayanıyor. Robotlu üretim hayalimiz 2005 yılında başladı.  O yıllarda, robotlar ile ilgili detaylı bilgiye sahip değildik. Bazı sıkıntılar yaşadık; fakat bu bizi yıldırmadı, sürekli mücadele ettik. Biz bu sıkıntıları yaşasak da robotun endüstride önemli bir yeri olduğunu biliyorduk. Tecrübelerimiz ile ikinci robotu almaya cesaret ettik. Yaşadığımız başarısızlıklardan, çektiğimiz sıkıntılardan tecrübe edinerek, büyük bir risk aldık ve otomasyonlu bir robot sistemi kurulumunu başardık. Bu sonuç bizi robota karşı cesaretlendirdi, bilgi ve tecrübe sahibi olduk. Edindiğimiz bilgilerimizi ve kazandığımız tecrübelerimizi, hem bu işin ticaretini yapmak hem de sanayicimize artı değer katmak için kullanıyoruz. “Biz robota başlarken öncü ve yardımcı bulamadık, başkaları da bu mağduriyeti yaşamasın” ilkesi ile yolumuza devam ediyoruz. 

İlk yola çıkış ilkemiz bu işin ticaretini yapmak iken, firmaların bu konudaki bilgi ve tecrübe eksikliğini gidermeleri için takım arkadaşı olmanın daha güzel sonuçlar vereceğine inandık ve bu ilkeyi benimseyerek hizmet veriyoruz. Robotlar bir kişi gibi, nasıl ki bir insana bir iş öğretmek gerekiyorsa, robotlara da yapacağı işi öğretmek (programlamak) gerekiyor. Neticede baktık ki, her sektörün robot kullanım amacı farklılık gösteriyor. Biz de sektör analizi yaparak, “sektörlere hazır entegre sistemleri nasıl oluşturabiliriz?” sorusundan yola çıktık ve bu doğrultuda proje çalışmalarına başladık. 

Hedef olarak belirlediğiniz, odaklanacağınız sektörler ve uygulamalar nelerdir? Stoklarınızda bulunan robotlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Farklı sektörlerde talep edilen firma haline gelerek, seri bir şekilde üretime geçmek ve alıcılara güvenilir bir halde, 2005 yılından bu yana elde ettiğimiz tecrübe ile müşterilerimizin memnuniyetini sağlıyoruz. Genellikle ilk kez robot yatırımı yapacak işletmeler, robotlarla ilk kez tanışan üretici firmalar bazı tereddütler yaşıyorlar. “Başarabilir miyiz, çalıştırabilir miyiz?”, “Kurulumunu yapıp başarıyla devreye alabilir miyiz?” gibi endişeler duyuyorlar. Biz de aynı kaygıları taşıdık, benzer durumlar yaşadık. Şimdi söz konusu deneyimlerimizden ve bilgi birikimimizden yola çıkarak, müşterilerimize her zaman güvenecekleri bir “güven kapısı” olmak hedefiyle anahtar teslim sistemler kurup eğitimler veriyoruz. Bu doğrultuda yaşanılan herhangi bir aksaklıkta destek sağlamayı amaçlıyoruz.
Stoklarımızda her sektöre uygun marka ve modelde, ihtiyaca uygun çeşitli taşma kapasitelerine ve erişim mesafelerine sahip robotlar bulunuyor. Kullanılan alanda ortam şartları, sıcaklık değerleri gibi birçok kriteri göz önüne alarak müşterilerimize ürün gamımızda bulunan farklı model imkanı sunuyoruz. Amacımız; kaliteli ve zamanında hizmet vermektir. 

Rekabette nasıl öne çıkmayı planlıyorsunuz? Hangi özellikleriniz ile rakiplerinizden ayrışacaksınız? 

Biz bu işi rekabet etmek için değil, sevdiğimiz için, belirlediğimiz sektörlerde bizi tercih eden kişilerle, bu işi bilen kişilerle ekip olarak çözüm sunmak amacıyla yapacağız. Bu işi tek başımıza değil, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde karşılıklı güven ilişkisi tesis ettiğimiz firmalarla, kişilerle yapmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla robotu alan müşterimiz hem firmamızın hem de entegratörün garantisi altında olacak. Böylece iki ayrı garanti ile hem müşterilerimizin aklındaki sorular yanıt bulmuş olacak hem de güvenilirliği artırmış olacağız.

Sunduğunuz diğer hizmetlerden bahseder misiniz? Robot kurulumunda eğitim imkanı sağlıyor musunuz?

Robotlarla ilgili yedek parça konusunda da müşterilerimize gereken desteği sağlayacağız. Şirketimizin bünyesinde sunacağımız eğitimlerle, robot kullanımı ile ilgili A’dan Z’ye her türlü bilgiyi teorik ve pratik olarak vereceğiz. Müşteri mağduriyeti değil, “yüzde 100 müşteri memnuniyeti” sağlamak adına, anahtar teslim kurulumlarımızda ve sonrasında, her türlü teknik destek konularında müşterilerimizin yanında olacağız. Bu nedenle Ceylan Robot olarak; “Bizi firmamız değil, müşterimiz övecek” diyoruz. 

Firma olarak, robotik sektöründeki hedef ve beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Hedefimiz büyümek değil, hedefimiz; insanlara güvenecekleri sistemler kurmaktır. Müşterilerimize güven duyarak satın aldıkları, mutlu bir alışveriş imkanı sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, yaptığımız işi doğru şekilde anlatıp, sektörüne ve kullanılacağı alana göre doğru yönlendirmeyi yapmaktır. CEYLAN Robot olarak, Türkiye genelinde robotik sektöründe yer alan, hizmet sunan paydaşlarımızla, dostlarımızla birlikte iş birliği yaparak, partner olarak başarılı işler hayata geçireceğimize, anahtar teslim projeler devreye alacağımıza inanıyoruz.