Simetrik Pro Uygulayıcı Genel Müdürü Selim Peker, firma olarak 2020 yılına büyük beklentiler ve hedefler belirleyerek başladıklarını ancak pandemi nedeniyle süreçten olumsuz etkilendiklerini buna rağmen hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
Peker, şöyle konuştu:

“Simetrikpro olarak, büyük beklentilerle 2020 yılına girdiğimizi söyleyebilirim. Zira her yıl sonunda yaptığımız swot analizi ve stratejilerimizi gözden geçirme ve buna göre yapılanma sonucunda 2020 yılında önemli bir büyüme hedefledik. Hatta stratejik büyüme hedeflerimizi destekleyecek reorganizasyonlarımızı yapma konusunda son derece cesaretli bir tutum sergiledik. Özellikle ocak ve şubat aylarında gördüğümüz ilgi ve üstlendiğimiz projeler, bizi ziyadesiyle motive etmişti. Bu projelerin getirdiği yoğun çalışma halen devam ediyor, ancak dünyayı sarsan pandeminin yarattığı negatif psikolojik etkilerin firmamızı etkilediği gerçeğini de belirtmem gerekiyor. Buna rağmen yıl sonu için belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak için çok çalışıyor ve tüm olumsuzluklara rağmen başarma gayretimizi sürdürüyoruz.”

“2023 HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”

İhracat, satışlarımızın yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor. Son dört yıllık periyotta artan oranda ve ülke sayısıyla ihracatımız devam ediyor. Bu yıl yaptığımız ihracatlarla birlikte ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını, İngiltere, Fransa, Rusya ve Romanya başta olmak üzere Avrupa ağırlıklı 11 ülkeye ulaştırdık. Planlarımızı, 2023 stratejik hedeflerimiz doğrultusunda devam ettiriyoruz.

“OTOMOTİVDE YATIRIMLAR HIZLANACAKTIR”

Tüm dünya ülke ekonomilerinde krize sebep olan pandeminin etkisi altında kalmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Halen çözümü belirsiz olan bu süreç sektörümüzü epeyce etkiledi. Bununla birlikte haziran ayı itibariyle ülkemizde ve Avrupa’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte insanların yeni yaşam düzeniyle kısıtlı da olsa hayata döndükleri görülüyor. Haziran ve temmuz aylarında normale dönüş sürecinde ertelenen taleplerle birlikte otomotivde satışlarda büyük artışlar var. Bunun getirdiği sonuç otomotivde planlanmış yatırımların hızlanmasıdır. Halihazırda devam eden projelerimizin yanı sıra 2020’nin ikinci yarısındaki yatırımların ve taleplerin, bize ve sektörümüze hareket getireceğini öngörüyoruz. Şirket olarak bu taleplere; ekipman ve yazılımın yanı sıra teknik yeterliliklerimizin artırılması ve organizasyonumuzun geliştirilmesi gibi yeni yatırımlarla hazırlanıyoruz.

“GELECEĞİMİZE ETKİ EDECEK, VİZYON SAHİBİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRECEĞİZ” 

Özellikle bu dönemde, insana yatırım üzerinde durduğumuz en önemli konular arasında geliyor. Şirketimizin geleceğinde etki yaratacak olan vizyon sahibi genç neslin yetiştirilmesi ve firmamızı geleceğe taşıyacak olan ikinci jenerasyonun geliştirilmesi için yatırımlarımızı konsolide ettik. Biz ülkemizin katma değeri yüksek teknoloji değeri olan üretimle var olacağına, dünya ölçeğinde söz sahibi olacağına inanıyoruz. Tüm gücümüz, bilgimiz ve tecrübemizi buna inanmış olarak kullanmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.