Universal Robots Türkiye ve ME Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, cobot’ların, insanların hayatı için son derece kritik ve değerli olan bu süreçlerde yer almasının elde ettikleri rakamsal başarılardan çok daha önemli olduğunun altını çizerek, 2021'de Ar-Ge’ye daha fazla odaklanacaklarını söyledi.

YENİ ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERE ODAKLANACAK

Geçtiğimiz yılın rakamlarını açıklayan Universal Robots, 2020 yılını pandemiye bağlı artan taleple birlikte başarılı bir şekilde tamamladı.

Cobot sayısını 50 bine taşıyan firma gerek önemli tecrübesi gerekse vizyonerliği ve kalitesiyle emin adımlarla ilerleyişine devam ederken, 2021’de, Ar-Ge yatırımlarına daha fazla ağırlık vererek yeni ürün ve teknolojilere odaklanmayı planlıyor.   

UR AKADEMİ'NİN DANIŞMA MERKEZİ OLMASINI SAĞLADI

Covid-19'un etkili olduğu 2020'de eğitimlerini online platformlara taşıyan firma, çevrimiçi seminer ve fuarlarla sektörün nabzını tuttu ve sektörün ve teknolojinin önde gelen isimleriyle sektör sorunlarının ve çözüm yollarının tartışıldığı webinarlar düzenledi.

Pandemi döneminde üretimin devam etmesi, cobot’ların herkes için ulaşılabilir ve kolay anlaşılabilir olması için eğitimlerine Türkçe dil seçeneğini de ekleyerek UR Akademi’nin cobot’lar ile ilgili bir bilgi alma ve danışma merkezine dönüşmesini sağladı.

Firmanın, 2021 yılında da online etkinliklerini sürdüreceği ifade edildi.

"İHTİYAÇLAR İÇİN KİŞİSEL ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ"

Koronavirüs ile birlikte otomasyona artan talep doğrultusunda yeni ürün, çözüm teknolojileriyle 2020'yi başarıyla tamamladıklarını kaydeden Universal Robots Türkiye ve ME Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, kolaboratif robotlarıyla sağlıktan üretime ve sosyal hayata kadar birçok ilke ve başarı hikayesine imza attıklarını dile getirdi.

Gök, cirolarının ya da rakamlarının artışından daha çok insanların en fazla ihtiyaç duyduğu anlarda kolaboratif robotlarıyla onların yanında olmaya önem verdiklerini vurgulayarak, "Cobot’lar pandemi döneminde üretimde yer alarak, insanların gıda, sağlık ve hijyen gibi temel ihtiyaçlarını karşıladı. Yine insanlar için hayati risk oluşturabilecek hastane gibi riskli alanların dezenfeksiyonunda, tıbbi örnek alımında görev aldı. Dünyanın birçok ülkesinde pandemiyle mücadelede tıbbı ekipman üretimini gerçekleştirdi. Cobot’ların, insanların hayatı için son derece kritik ve değerli olan bu süreçlerde yer alması bizim elde ettiğimiz rakamsal başarılardan çok daha önemli. Cobot’ların pandemideki katkılarından yola çıkarak yeni yılda da Ar-Ge’ye daha fazla odaklanacağız." şeklinde konuştu.

Gök, daha çok insana, sektöre hizmet vermek ve sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kişisel çözümler sunacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.