Keramik Makina, inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini büyütmek amacıyla Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark bünyesindeki yeni ofisini açtı.

Paketleme, paletleme ve ambalaj çözümleri konusundaki faaliyetlerini Gebze Güzeller OSB’de sürdüren firma, GOSB Teknopark’ta hizmete aldığı yeni şubesiyle Ar-Ge ve inovasyon alanındaki faaliyetlerini daha da genişletmeyi planlıyor.  

Bu kapsamda Keramik Makina Genel Müdürü Cem Büyükçıngıl ve GOSB Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Tolga Bildirici bir araya gelerek anlaşmaya vardı.

Firmadan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Keramik artık Teknopark’ta! Keramik Makina olarak inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarımızı, GOSB Teknopark'ta açtığımız yeni bir şubemiz ile büyütmeye devam ediyoruz. Head of GOSB Teknopark Blink Technology Tolga Bildirici ile kurduğumuz iş birliği sayesinde daha yenilikçi adımlar atmaya başlıyoruz.” denildi.

Firma, geçtiğimiz aylarda Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasına göre Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinden biri olmuştu.

TEKNOLOJİ GELİŞTİRMELERİNE İMKAN VERİYOR

Tefen Grup ve Gebze OSB iş birliğiyle hayata geçirilen GOSB Teknopark A.Ş., inovasyon ve Ar-Ge temeli şirketlerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla söz konusu şirketlere yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetleri veriyor.

Ayrıca sanayi-üniversite iş birliğinin gelişmesine katkı sağlamayı, teknoloji ağırlıklı üretim ve girişimciliği desteklemeyi, KOBİ’lerin yeni ve ileri teknolojileri benimsemeleri için elverişli ortam yaratmayı hedefliyor.