İnnovas Makina Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kadir Peker, gıda makinaları üreticisi olarak Robot Yatırımları Zirvesi’nde gıda endüstrisinde robotlaşmayı ön plana çıkaracaklarını ve bu kapsamda pick-and-place uygulamalarının ilgi çekeceğini söyledi.

Ağırlıklı olarak çikolata ve şekerleme makinaları imalatı gerçekleştiren gıda makina üreticisi İnnovas Makina, zaman içinde ürettiği hatlarda kullanılan iş gücünün fazla olması, ihtiyaç anında yeterli iş gücüne ulaşılamaması ve üretilen ürünün süresinin kişilere bağlı olarak dalgalanması ile birlikte bu konuya çözüm olarak yenilikçi bir yaklaşım ile entegrasyonunu yaptığı hatlarında robot seçeneklerini sunmaya başladı.  

“GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Projelerinin, danışmak için firmalarına gelen kişilerin ihtiyacını ve hayalini karşılayacak şekilde hazırlandığını ifade eden İnnovas Makina Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kadir Peker, “Üretilen ürünün yapısı, kapasitesi; kurulacak alanın büyüklüğü göz önüne alınarak robot seçimleri yapılıp optimum fiyatlarla müşterilerimizin hayalini gerçekleştirecek projeler hazırlıyoruz. Bu projeler sağlam bir altyapı ile gerçekleşiyor. Burada makina mühendisi arkadaşlarımız ile projelerin tasarımlarını yapıp otomasyon mühendisi arkadaşlarımız ile robot programları hazırlıyoruz. Başka hiçbir desteğe ihtiyaç olmadan projeyi kendi yeteneklerimizle teslim ediyoruz.” dedi. 

Peker, mevcut ekiplerini büyüterek makina üretim kapasitelerini arttırmayı, bu kapsamda ihtiyaç duydukları personeli yetiştirmek üzere meslek liseleri ve meslek üniversitelerinin öğrenci yetiştirme programlarıyla öğrencinin teknik gelişimini sağlamayı ve geleceğin usta ve çıraklarını yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Ayrıca yeni mezun makina mühendislerine de iş imkanı sağlayarak geleceğin tasarım ve proje mühendislerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Peker, Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

NELER SUNACAK? NELERİ HEDEFLİYOR?

Gıda makinaları üreticisi olarak Zirve’de gıda endüstrisinde robotlaşmayı ön plana çıkaracaklarını vurgulayan Peker, “Bu zamana kadar yapmış olduğumuz uygulamaların videolarını yayınlayıp projelerin küçük maketlerle tanıtımını yaparak hangi ürünler için hangi çözümler sunduğumuzu standımıza gelen ziyaretçilerimize aktarmaya çalışacağız. Pick and place uygulamalarımız, ziyaretçilerimizin mutlaka ilgisini çekecektir.” ifadelerini kullandı.

Robot yatırımı yapmayı amaçlayan firmalar ile buluşarak onların sorunlarını, sistemlerinin kilitlendiği noktaları öğrenip bu konularda yeni projeler üretmek istediklerini kaydeden Peker, “Böylece hem robot pazarının gücünü arttırmayı hem de tecrübemizi arttırıp kabiliyetimizi ortaya koymayı amaçlıyoruz. Gelir elde etmek hedefimiz ama asıl hedefimiz, üreticilerin yaşadığı sorunları görüp bu sorunlara çözümler sunarak hem kendimizi geliştirmek hem de müşteri memnuniyeti sağlamak ve işin sonundaki katma değeri görmektir. Ortaya bir ürün koyup performansını izlemek gerçek anlamda mutluluk veriyor. Bu sebeple Zirve sayesinde bize mutluluk kaynağı olacak birçok proje sahibiyle tanışıp onların çözüm ortağı olmak istiyoruz.” dedi.