Fanuc, ürün toplama, yerleştirme ve paketleme uygulamalarına özel ilk yeni nesil delta robotu DR-3iB/8L'yi kullanıcılarının beğenisine sunuyor. 

DR-3iB/8L, 8 kg’lık yük taşıma kapasitesi, bin 600 mm yatay, 500 mm dikey erişim ve 0,2 kgm2’lik bilek atalet momentinin birleşimi ile gıda, ilaç ve enerji gibi sektörlerde önemli avantajlar sağlıyor. 

Yeni model, geniş çalışma alanları, konveyör bant alanları ile birlikte yerleşimin kısıtlı olduğu alanlarda da çalışabiliyor, 10 bin mm/s’lik  hızıyla ileri hareket performansı sunuyor.

DAHA AZ YER KAPLIYOR, BÜYÜK TUTUCULARI DESTEKLİYOR

Büyük ve gruplanmış ürünlerin paketlenmesinin yanı sıra enerji sektöründe güneş panelleri veya pil takımlarının yer aldığı proseslerde de kullanılabilen robot, fabrika sahalarında alan/yer kısıtı olan işletmeler için de kullanım kolaylığı sağlıyor.

Model, kurulumu sırasında hattın üstüne monte edildiği için zeminde daha az yer kaplıyor.

Yeni robot modellerine ilişkin konuşan FANUC Europe GmbH Robot Bilimi Ürün Müdürü Thomas Schneider, “Bu model, daha büyük parçaların taşınması veya çoklu parçaların toplanmasına izin verecek şekilde, tipik delta robotlara kıyasla daha büyük tutucuları destekliyor” dedi.

YAĞ BİRİKİMİ KOLAYCA TESPİT EDİLEBİLİYOR

İçi boş bilek tasarımı (Ø= 20mm), kablo setini düzgün bir biçimde robotun içinde tutarak gerek mekanik müdahalelere karşı koruma sağlıyor gerekse kurulumu kolaylaştırıyor.

Tüm ana aksların redüktörlerindeki izleme pencereleri, kullanıcının gres veya yağ birikimini rahatça belirlemelerine imkan veriyor ve böylece bakım sorunsuz bir şekilde başlatılabiliyor. Bununla birlikte, robotun köşeli dış yüzeyi, konveyör bantlarındaki sıvıları temizlikten sonra ürünleri kontamine etmeden bant üzerinde akıtıyor.

Boyalı ve kaplamalı olarak iki farklı yüzey ile pazara sunulacak modelin kaplamalı türünde, boyanın gıda ürünlerine ufalanıp dökülme riskini de ortadan kaldırıyor.

Firmanın ROBOGUIDE® simülasyon yazılımı, iRVision®, iRPickTool® yazılımları, R-30iB Plus kontrolörüyle ve diğer tüm gelişmiş yazılımlarıyla birlikte uyumlu olarak kullanılabilen robot, bu bağlamda da kullanıcılarına önemli avantajlar sunuyor.