Üretiminde robotlardan faydalanan Başak Traktör'de Genel Müdürü Duyşen Erdoğan, robotların ilk yatırım maliyetlerinin yüksek ancak işletme maliyetlerinin düşük olduğunu ifade etti.

"STANDART İŞLEME SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK OLMUYOR"

Motor ve transaxle üretim hatlarında CNC işleme merkezleri ile entegre çalışan FMS (Flexible Machining System) robot yükleme-boşaltma sistemleri ile üretim gerçekleştirdiklerini aktaran Erdoğan, robot kullanımının avantajlarını ise şöyle sıraladı:

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

"Robot kullanımının avantajları; ayar duruşlarının olmaması, insana bağlı hata olmaması, standart işleme sürelerinin değişmemesi, 24 saat üretim yapılabilmesi diyebilirim. İlk yatırım maliyeti yüksek ancak işletme maliyeti düşük." 

ESNEK ÜRETİM YAPMA KABİLİYETİNE SAHİP

Sakarya’da bulunan modern fabrikasında yüzde 100 yerli sermayeyle bahçe, kompakt ve tarla traktörleri üreten Başak Traktör, üretim hatlarında çok paletli CNC dik ve yatay işleme merkezlerinden yararlanıyor.

Şirket, 12 paletli ve 36 paletli CNC işleme merkezlerinde sıfır ayar duruş ve kayıplar ile esnek (flexible machining system) üretim yapma kabiliyetlerine sahip.