Şırnak'ın Silopi ilçesinde yer alan Dicle Ortaokulu'nda "El-Cezeri'nin torunları geleceği kodluyor" projesi çerçevesinde, robotik kodlama ve 3D yazıcılı sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın yanı sıra Kaymakam Can Kazım Kuruca, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ve MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Şırnak İl Temsilcisi Yusuf Bilin de katıldı.

Şırnak'ta bir ilk olan sınıfın açılışını yapan Vali Pehlivan, sibernetik alanının kurucusu sayılan, fizikçi ve bilim insanı El-Cezeri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Pehlivan, El-Cezeri'nin 800 yıl önce bu topraklarda doğup büyüdüğünü, kendini yetiştirdiğini, dönemin koşullarında eğitim gördüğünü ve aldığı eğitimin çok ötesinde icatlar ortaya koyduğunu kaydederek, robotik ile ilgili çalışmalara imza attığını dile getirdi.

"ROBOTİK KODLAMA MERKEZLERİNİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

Ayrıca Pehlivan yaptığı açıklamada, Silopi ilçesinde ilk adım olarak hayata geçirilen bu çalışmanın devamının geleceğini, şehir genelinde 10 robotik kodlama merkezinin olacağı bilgisini verdi.

Bunun yanı sıra beceri atölyeleri olduğunu ve bu atölyelerin de sayısını iki katına çıkartmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Pehlivan, "Dicle Kalkınma Ajansı ile geçtiğimiz yıl bir proje yaptık. 55 atölye kuracağız. Bunların bir kısmı robotik kodlama ile ilgili olacak ve bütün ilçelerimizde yer alacak." şeklinde konuştu. (AA)