SICK, 70 yılı aşkın tecrübesi ve dünya çapında 8000’e yakın çalışanı ile sensör endüstrisinde en geniş ürün yelpazesine sahip olan SICK, konusunda lider ve yenilikçi firma olarak daima müşterilerine, mevcut  proseslerini daha etkin tasarlamalarını sağlayan ürünler yaratmayı hedeflemiştir. Bu anlamda farklı çeşitlerdeki ürün grupları ile ilaç endüstrisine özel ve eşşiz çözümler sunar. 

Kapsül Ambalajda İlaç Var/Yok Kontrolü 

Eczacılık endüstrisine vakıf olanlar, kapsül ambalajının içerisinde ilacın olmaması  durumunda üreticinin kalitesini ifade ettiği için bunun çok önemli bir konu olduğunu bilirler. Ebatsal olarak doğru boyut içerisinde olmayan ilaçlar, kullanıcının sağlığı için tehlike oluşturabildiği gibi aynı zamanda doğru sayıda olmayan ilaçlarda kullanıcının memnuniyetsizliğine yol açabilir. Söz konusu durumda, kamera bazlı bir çözüm yolu ile kapsül ambalajın doğru, kaliteli ve hızlı bir şekilde ilaçlarla doldurulduğdan emin olunması gerekmektedir. Bunun dışında,  ilaçların doğru konumda olup olmadığını gözlemledikten sonra da bir  fazlalık veya eksiklik olduğunda uyarı vermesi de gerekir. 

SICK Inspector, kullanımı kolay bir görüntü işleme teknolojisi sunması ile hangi kapsül ambalaj gelirse gelsin, Inspector her zorluğun üstesinden gelebilmektedir. Programlama çeşitliliği daha önceden tanımlanmış olan program parametreleri (ışık ayarı, piksel ayarı v.b.) sayesinde kolayca gerçekleştirilmektedir. Görüntü işleme çözümlerinin  esas olarak amacı parlak ambalajlarda bile en yüksek kalitede görüntüleri elde etmektir.  Bunun için SICK  farkı ile Inspector’un değişebilen lensleri, uygulamadaki optik ihtiyaçların optimizasyonunu sağlamaktadır. Ve makine kontrolünde Ethernet arayüzle entegrasyon imkanı sunar.  IP67 koruma sınıfı ve sağlam dizaynı, metal gövdesiyle zor ortam koşullarında ve endüstriyel dolum alanlarında dayanıklılık göstermektedir.

İlaç Ambalajlarında Tarih Kodlamasının Kontrolü 

Ürünlerin tümünde  “son kullanma tarihi” ibaresinin yer alması gerekmektedir. Bunun olmaması durumunda, ürünün satış noktasına geldiğinde kullanıcı memnuniyetsizliğine ve tarih kodlaması olmayan paketlerin dağıtıma gönderilmeden fireye ayrılmasına neden olabilme durumu söz konusudur. İşte bu durumda  paket üzerinde “son kullanma tarihi” ibaresinin ve aynı zamanda kaliteli bir şekilde basıldığının doğrulanması gerekmektedir. SICK Inspector ürün ailesi olarak, daha önceden tanımlanmış ürün ambalajının görüntü işleme kaydını gerçekleştirir ve “Görüntü/ referans eşleştirme” özelliği sayesinde, tarih baskısının yapıldığı, doğruluğu ve güvenilirliği bir şekilde gerçekleştirilir. Bu sayede, üretim prosesesinin verimliliği arttığı gibi aynı zamanda ham madde tasarrufu da sağlanır. 

Lineer Kod ve 2B  Okuma İle İlaçların Paketlerini, Etiketlerini ve Prospektüslerini Eşleştirme 

Ürün paketlenip ve sonrasında etiketlenmesinden önce ilk yapılması gerekenler; doğru paketleme malzemesi, etiket ve prospektüs kullanıldığından emin olunmalıdır. Yanlış yapılma durumunda, kullanıcının şikayet etmesine neden olacağı gibi  sağlıkları için tehdit oluşturabilir.  Lineer kod ve 2B , paketleme malzemesi, etiket ya da prospektüslerin üzerine yazdırıldıktan sonra kod okuyucu tarafından kodlar tanımlanır.Böylelikle diğer kodlar ile eşleştirilir.  Eğer eşleşmeyen kod okunduğunda, bu komponent reddedilir ve paketleme prosesi durdurulur. Bu durum için SICK görüntü bazlı kod okuyucu   LECTOR® ürün ailesi grubu devreye girmektedir. Bu duruma özel çözüm olarak, SICK LECTOR®620 görüntü bazlı kod okuyucu kullanılabilir. SICK’in geniş tasarım yelpazesi sayesinde ücretsiz devreye alma yazılımı SOPAS ile parametreler ayarlanabilir. Böylelikle mevcut parametreler bir SD kartta ayrıca depolanabilir. Makine kontrolörüne bilgi göndererek olan "Eşleşme fonksiyonu" ile, görüntü bazlı kod okuyucu LECTOR®620   ilaç üretiminin verimli, güvenli ve esnek olmasını sağlayabilmektedir.

Hepisinin dışında, ilaç kutularının içine prospektüslerin veya küçük ilaç şişelerine (ampüllere) etiketin eklenip eklenmediği SICK LUTM sensör ile kontrol edilebilir. Yüksek anahtarlama frekansı ile  güvenilir algılama özellikleri ve ilaç endüstrisine katma değer sağlamaktadır.