Robot ve robot ekipmanlarındaki stok durumlarıyla ilgili bilgiler veren Sigma DT Robotics Kurucusu ve CEO’su Vahap Doğan, kullanılmış robot konusunda dünyanın en büyük envanterlerinden birine sahip olduklarını söyledi.

ABD’de 3 adet depolanın bulunduğunu, Almanya’da ise ticari operasyonlarının olduğunu ifade eden Doğan, “ABD, Türkiye’den çok uzak görünse bile, satın alınan robotların Türkiye’ye 3-4 hafta içinde teslimatını gerçekleştirebiliyoruz. Zaman zaman elimizde binden fazla farklı marka ve modellerde robotlar bulmak mümkün. Genelde envanterimiz 300 robotun altına düşürmemeye çalışıyoruz. Gazaltı kaynak robotundan punta kaynak robotuna kadar çok farklı sistemleri ekipmanıyla birlikte tedarik ediyoruz. Robotların yanı sıra, bizler robot yedek parçaları konusunda da oldukça başarılı bir profile sahibiz. Sattığımız robotların hepsinin yedek parçaları da mevcut. Fiyat olarak da piyasa fiyatlarının çok altında bir rakamla satıyoruz.” dedi.

“SEKTÖRDEKİ PAYIMIZI BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Gelecek dönem hedef ve beklentilerine ilişkin de konuşan Doğan, Ar-Ge’ye daha fazla odaklanmak ve bu kapsamda yeni ürünler geliştirmek istediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle ara ürün dediğimiz, robot entegrasyonunda kullanılan ekipman, tutucu ve iletişim parçalarını kendi markamız altında üretmeyi planlıyoruz. Ayrıca ticari hedef olarak da, ABD’de robot entegrasyonu sektöründeki payımızı büyütmeyi amaçlıyoruz.”