IFS Türkiye Operasyonlar Direktörü (COO) Mete Yücel, “Proje bazlı endüstriler kendine has üretim teknikleri olan endüstrilerdir. Örneğin, bir tersanede yılda 1 veya 2 kez gemi inşa edilir. Ama her gemi birbirinden farklı olur. Aslında bu bir projedir. Her geminin boyutları değişecek şekilde, parça parça bir üretim aşaması var. Bunun tek bir sistemden yönetilmesi zor. Ama IFS bunu başarıyor.” şeklinde konuştu.

“İNŞAAT’TA DIŞ YAZILIMLARA İHTİYAÇ YOK”

Tersanelerin proje bazlı çalıştığı için IFS’in en iyi, en güçlü olduğu sektörlerden biri olduğunu kaydeden Yücel, inşaat şirketlerinin de proje bazlı çalıştığını ve inşaat sektöründe de iddialı olduklarını vurguladı.

İnşaat alanında çok kullanılan MS Project, Primavera gibi dış yazılımlara ihtiyaç olmadığını belirten Yücel, kamu ihaleleri gibi özellikle dış yazılımların talep edildiği durumlarda entegratörleri olduklarını dile getirdi. 

PROJE YÖNETİM MODÜLÜ BULUNUYOR

Yücel, uygulamalarının içerisinde kullanıcılarının bütün proje adımlarını takip edebilecekleri bir proje yönetim modülü olduğunu belirterek, “IFS içerisinde her türlü şeyi takip edebilmemize rağmen dışarıya ilgili dosyaları iki yönlü olarak oluşturabiliyoruz.” dedi.

İsveç menşeli uluslararası bir ERP yazılımı olan IFS Türkiye, Türkiye’de 2004 yılında faaliyetlerine başladı. 

IFS Türkiye Operasyonlar Direktörü (COO) Mete Yücel, 250’nin üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini belirterek proje bazlı çalıştıklarını ifade etti.