Covid-19 pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) Başkanı Milton Guerry, küresel ekonomiyi ve toplumları büyük ölçüde etkilediğini, robotik ve otomasyon endüstrisinin temsilcilerinin toplumu destekleyen ve iyileşmesine yardımcı olan çözümleri bulmak amacıyla en uygun kesim olduğunu belirtti.

Guerry, IFR olarak teknolojimizin nasıl faydalı çözümler sunduğuna dair fikirler, vaka çalışmaları ve en iyi uygulamaları toplamaya başladıklarını, bunun yerel üretimi korumak ve küresel tedarik zincirlerine bağımlılığı azaltmak adına robotik kullanımını içerdiğini de ifade etti.

“ROBOTLAR YÜKÜ AZALTIYOR”

Esnek üretim teknolojilerinin, arzın kıt olduğu dönemde mal üretimini artırmada başarılı olduğunu kanıtladığını, mobil robotların ise hastaneler ve lojistik sektöründeki yükü azaltmak için kullanıldığına dikkat çeken Guerry, bu noktada ani hastalık ve karantina önlemlerinin neden olduğu kaynak sıkıntısını da hafiflettiğini dile getirdi.

Pandemi dolayısıyla yaşanan seyahat kısıtlamalarını uluslararası birçok fuarın iptaline ya da ertelenmesine neden olduğunu kaydeden ve Automatica Fuarı’nın 8-11 Aralık 2020'ye ertelendiğini hatırlatan Guerry, “Seyahat kısıtlamaları nedeniyle uluslararası ticaret fuarlarında şahsen tanışma ve resmi IFR toplantıları yapma fırsatlarımızı sınırlandırdı. Ancak bu dönemde webinarlar gerçekleştirmeye karar verdik. Sanal ortamların iş birliği ve ilişki kurma fırsatlarımızı zenginleştireceğinden ve kriz sırasında ve sonrasında sürekli ağ oluşturma seçenekleri sunacağından eminim. Salgının endüstrimiz üzerinde bir etkisi olacağı açık olsa da küresel durum günlük olarak değiştiği için bunu ölçümlemek için henüz erken. Bununla birlikte, IFR sadece bu fırtınayı dindirmek için değil, aynı zamanda yol boyunca başkalarına yardım etmek için de konumlandırılmıştır. Birlikte bunu başaracağımıza ikna oldum.” dedi.