Teknoloji geliştiricisi dünyadaki ilk 100 firmadan biri olan Yaskawa’nın en büyük gayesinin, “teknolojiyi geliştirmek” olduğunu söyleyen Yaskawa Türkiye Pazarlama ve İş Süreçleri Müdürü Can Ertaç, “Şu an senede yaklaşık 50 bin endüstriyel robot, 2 milyon 100 bin servo motor, 2 milyon 200 bin elektronik sürücü üretiyoruz. Donanımdaki tecrübeye ek olarak yazılım konusunda da sunduğumuz çözümlerle partnerlerimizin bilinirliğini artırmak hedeflerimizin başında geliyor” dedi. 

Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde odaklanacakları konularla ilgili bilgi veren Ertaç, “3 gün kısıtlı bir alanda bütün konulara girmek zor. Bizim geniş bir ürün yelpazemiz var fakat i³ Mechatronics, Endüstri 4.0 çözümümüz Zirve’de ön planda olacak. Yıllar önce 1969‘da mekatronik kavramını oluşturduğumuz gibi, i³ Mechatronics ile de geleceğin fabrika otomasyonu için gereken temellerini ziyaretçilerimizle paylaşacağız. i³ Mechatronics konsepti; entegre, zeki, yenilikçi kavramlarının üzerine kurulu. Tüm kendi ürettiğimiz ürünlerimizle birlikte üçüncü parti ürünler ve sistemler tarafındaki bağlanabilirlik, iletişim, üretkenlik ve esnekliği bu konsept ile artırıyoruz. Yaskawa, otomasyon alanında total çözüm sunabilen ender firmalardan biri. Son kullanıcılarından makina üreticilere hemen hemen tüm endüstriyel sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Gelen tüm ziyaretçileri ürün ve çözümlerimizle tanıştırmak ve onların hedeflerine birlikte odaklanmak istiyoruz” dedi. 

“i³ Mechatronics ile ilgili yazılım çözümlerimizin yanısıra ziyaretçilerin, Yaskawa‘nın lokomotif ürünleri olan AC sürücü, kontroller, PLC, HMI, IO ve tabii ki endüstriyel robotlarımızı bir arada görmeleri mümkün olacak” diyen Ertaç, “Yalın ve verimli üretim için Yaskawa‘nın yazılım çözümlerini deneyimleme fırsatı bulacaklar. Simülasyon programımız Motosim ile uygulama için gereken çözümleri birlikte tasarlama şansı vereceğiz. Yaskawa ‘nın Motoman markası ile prosese özel gazaltı kaynak, punto kaynak, taşıma robotları gibi 15 eksen çift kollu robota kadar 100‘ün üzerinde robot modeli bulunuyor. Robotun ana komponentlerinin yanısıra çevre ekipmanları da kendi bünyemizde tasarlayıp üretiyor, müşterinin ihtiyacına göre özel tasarım yapabiliyoruz” dedi. 

ULUSLARARASI ALANDA DA REKABETÇİ KONUMA GELECEK

Zirve ile ilgili beklentilerini ve hedeflerini de anlatan Ertaç, “İlk başlangıcından beri katılıyoruz. Robot Yatırımları Zirvesi’ni özel kılan, odaklanmış bir organizasyon olması. Gelen ziyaretçi kitlesi robotu biliyor ve derdini robotla nasıl çözeceğini arayan bir kitle. Bu da bizim için çok önemli. Hafta içi olması, belirli bir kitleye odaklanması nedeniyle Zirve’nin bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Umarım önümüzdeki dönemde uluslararası alanda da rekabetçi konuma gelecektir” dedi.