HTS Mühendislik’in otomotiv sektörüne yönelik hayata geçirdiği proje hem üretimi genişletiyor hem hata oranını en aza indiriyor hem de zaman ve işgücü tasarrufu sağlıyor.

DÜŞÜK MALİYETİ İLE KULLANICISINI MEMNUN EDİYOR

HTS Mühendislik Genel Müdürü Onur Hanlıoğlu, uygulamaya yönelik yaptıkları çözümü konsept olarak ABB’nin 2016 yılında bünyesine kattığı İsveç menşeli robot entegratörü SVIA tarafından Avrupa’da hayata geçirildiğini, Türkiye’de ise bu kapsamda bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti. 

Hanlıoğlu, daha önce hiçbir Türk firmasının bu kadar teknik bir çözüm ortaya koymamasının nedenini ise işin rekabetçi zorluğundan kaynaklandığını dile getirdi.

AR-GE YETENEKLERİYLE GELİŞTİRDİ 

ABB’nin robotu ile endüstriyel kamera gibi yoğun teknoloji içeren ekipmanların kullanıldığı proje, performansı ile orantılandığında düşük maliyetli olması açısından da kullanıcısını memnun ediyor. 

Örnek aldığı çözümü kendi Ar-Ge’si ile geliştiren HTS Mühendislik, bu nedenle düşük maliyetlere satabiliyor.

İŞGÜCÜ TASARRUFU SAĞLIYOR

Hanlıoğlu, uygulamayı şöyle özetledi: “Bu çözümü diğerlerinden farklı kılan şey operatör bir magazine veya konveyöre veya herhangi bir yere dizmiyor. Sadece malzemeler kasaya döküyor.  Bu sayede işçilik maliyeti minimuma çekiliyor. Ardından elevatör ayraçlı konveyör sistemine malzemeler kademeli olarak bu kasadan akıyor. Konveyörün üzerine kasanın içindeki belli mesafe ve adetlerde 15 ila 30 arası parça düşüyor. Parçalar besleme konveyörü üzerinden ana konveyöre geliyor. Ayraç ve bariyerler ile parçalar düzenli formda ana konveyörde akarken otomatik olarak diziliyor. Dizilmeyenler ise kamera sistemi ile geri besleme konveyörüne atılıyor. Geri besleme konveyöründe akan parçalar ise kasaya tekrar dökülüyor. Doğru bir şekilde dizilenler ise robotun önüne geliyor ve robot bunları cnc tezgahlarına besliyor.”

Operatör uğramadan yaklaşık 1 gün boyunca CNC besleme işleminin gerçekleştirildiği uygulamada, malzeme toplamak için sadece tek 1 operatöre ihtiyaç duyuluyor ve operatör işlemi 10 saniyede tamamlayabiliyor. 

HER ÜRÜNE UYGUN ÇALIŞIYOR

Parça ölçüleri belli frekanslarda olması koşuluyla her ürün için çalışabilen uygulamada, robot PLC’den gelen bilgiye göre kendini ayarlayabiliyor ve herhangi bir programlamaya ihtiyaç duymuyor.

Ayrıca uygulamada şarjöre dizme, ayrı ayrı fikstür yapma gibi işlemlere gerek kalmıyor.