Hidro-Tek İş Geliştirme Müdürü Noyan Morgül, "Solomon firmasının yapay zeka destekli çözümlerinden birinin robotla birlikte kullanımını standımızda sergileyeceğiz. Ayrıca elektrikli silindirlerimizi, uzaktan erişim ve veri toplama sistemi Secomea'yı ve AGV pazarı için ihtiyaç duyulan fırçasız DC motor ve redüktörlü tekerlek teknolojilerimizi anlatacağız" dedi.

ROBOTLU OTOMASYONUN GİRDİĞİ HER SEKTÖRE ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Türk sanayisi ile 1994 yılından beri iç içe olan Hidro-Tek, özellikle 2010 yılından itibaren üretmeye başladığı Türkiye’nin ilk “elektrikli silindir”ini yaparak vizyonunu elektrik ve elektronik olarak belirledi. Bu zamandan itibaren yurt dışından da bu alandaki firmalarla iş birliği yapmaya ve arttırmaya devam eden firma gerek elektrikli silindir gerek elektrikli gripper gerekse yapay zekalı destekli programlarla, robot sistemlerine yardımcı olacak çözümler üzerine odaklandı. 

“Hidro-Tek robot çözümlerinden ziyade robotlara yardımcı çözümler sayesinde bütün sistem entegratörleri ve robot tedarikçileriyle çalışma şansımız olmaktadır” diyen Hidro-Tek İş Geliştirme Müdürü Noyan Morgül, böylece robotlu otomasyonun girebildiği her sektörde faydalı çözümleriyle yer bulabildiklerini dile getirdi.

NELER SUNACAK? HANGİ KONULARA ODAKLANACAK? 

Robot Yatırımları Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Morgül, “Zirve’de, robot yatırımları ve Endüstri 4.0 birlikte vücut bulacak. Biz de her ikisine uygun çözümlerimizi ilgilenenlerin bilgisine sunmayı planlıyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin ilk yerli dizayn ve yerli üretimi olan elektrikli silindirlerimizden bahsederek başlayacağız. Endüstri 4.0’ı layığıyla uygulamak isteyenler için uzaktan erişim, veri toplama gibi ihtiyaçların tamamının tek bir cihazla karşılanmasını sağlayan Secomea’nın her zamanki gibi büyük ilgi çekeceğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra Alman Nanotec firması ile iş birliğimiz neticesinde Türk sanayisinin son yıllarda çok büyük atılım gösterdiği AGV pazarı için de ihtiyaç duyulan fırçasız DC motor ve redüktörlü tekerlek teknolojilerimizi sunmayı planlıyoruz. Son olarak da yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojilerinin lider firmalarından biri olan Solomon firmasının çözümlerinden bahsetmeyi planlıyoruz, ki Zirve’nin gözdelerinden biri olacağına inancımız tam.” diye konuştu. Morgül, Solomon firmasının yapay zeka destekli çözümlerinden birini robotla beraber kullanımına şahitlik etmek isteyenleri Hidro-Tek standına davet etti.

“ÇÖZÜMLERİMİZİ DAHA GENİŞ KİTLELERE DUYURMAK İSTİYORUZ”

Zirve ile ilgili hedef ve beklentileriyle ilgili soruyu da yanıtlayan Morgül, bilhassa yeni bir çözüme ihtiyaç duyanların Zirve’de kendileriyle tanışmalarını dile getirerek sözlerini şöyle noktaladı:

“Otomasyon kesinlikle zor bir alan ve sürekli yeni çözümler üretilmesi gerektiğine inanmaktayız. Elbette, bütün sorunlara çözüm olacağımız gibi bir iddiamız yok. Fakat çözümü zor konuların bazılarına yeni yanıtlarımız var ve bu çözümlerimizin daha fazla kişiler ve firmalarca öğrenilmesi gerektiğine inanıyoruz. Neticede çözümlerimiz, otomasyon hayatını daha da kolaylaştırmaya yönelik ürünler olduğundan ne kadar çok kişi/firma tarafından bilinirse, o kadar çok fayda sağlayabileceğimize inanıyoruz. Özellikle yeni bir çözüme ihtiyaç duyanların Zirve’de bizimle de tanışacakları ve onlara bir parça da olsa fayda sağlayacağımız beklentisindeyiz.”