Türkiye distribütörlüğü Hidro-Tek tarafından yürütülen OnRobot, 11 kg taşıma kapasitesine sahip yeni gripper’ı 2FG7’yi pazara sunuyor.

Diğer gripper markalarından farklı olarak ürün , akıllı arayüzü sayesinde parmakların açılma mesafesini ve parmakların baskı kuvvetini ayarlama imkanı sunuyor. Bu özelliği sayesinde tek bir gripper ile boyutları ve şekilleri farklı ürünleri aynı üretim bandında kavrayabiliyorsunuz.

IP67 koruma sınıfına sahip ve temiz oda uygulamaları için özel geliştirilmiş ISO sınıf 5 sertifikası ile yeni gripper, her ortamda kullanıma uygun bir yapıda bulunuyor.

Gripper, söz konusu özellikleriyle ilaç, gıda, elektronik gibi hassasiyetin, hijyenin ön planda olduğu sektörlerde de kullanılabiliyor.

Kullanıcılar, firmanın tutucularında diğerlerinden farklı olarak, akıllı arayüzü sayesinde parmak aralığı mesafesi ve parmakların baskı kuvvetini ayarlama imkanına sahip oluyor.

Özellikle dar alanlarda kullanımı kolay ve zorlu yük ihtiyaçlarını karşılayan paralel tutucu, marka bağımsız olarak her türlü kolaboratif robot veya hafif endüstriyel robota entegre edilebiliyor.