Robotlar, yıllık yaklaşık 70 milyon yolcunun uçuşun yapıldığı İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı başta olmak üzere, Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Humberto Delgado, Katar’ın başkenti Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı gibi uluslararası havaalanlarında pandemiyle mücadeleye destek veriyor.

Dünyada ülkeler, toplumların bir araya geldiği diğer ortak alanlarda olduğu gibi, havaalanlarında da yeni normalle birlikte yolcu ve uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla, sürekli dezenfeksiyon sağlayan ve böylece Covid-19’un yayılmasını önleyen dezenfeksiyon robotlarını tercih ediyor. 

UVD Robot’u Türkiye pazarına sunan Inno-Robot şirketinin Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, havaalanlarının birçok ülkeden milyonlarca insanın temas noktası olduğu için pandeminin merkezine dönüşebileceğine dikkat çekerek dünyanın birçok havalimanında kullanılan dezenfeksiyon robotlarının güvenli ve sürekli dezenfeksiyon sağladığını belirtti.

Bu kapsamda UVD Robot ile doğru ve etkili bir çözüm ortağı olduklarını dile getiren Bilginsoy, sirkülasyonun fazla olduğu havaalanı gibi ortamlarda bu tür çözümlere ihtiyaç olduğunun altını çizdi.