Farklı sektör ve uygulamalarda verimli çözümler sunan Universal Robots’un cobot’ları hassasiyet gerektiren medikal benzeri sektörlerde de tercih sebebi oluyor. 

Sektörün hijyen, kesinlik ve hassaslık kriterlerini karşılayan kolaboratif robotlar, kullanıcısına esnekliğin yanı sıra güvenilirlik ve üretkenlik sunuyor.

NERELERDE KULLANILIYOR?

Tıbbi cihaz ve implantların paketlenmesinden sektörde kritik önem taşıyan ürünlere ilişkin tutarlı sonuçlar sağlamak amacıyla birçok uygulamada kullanılan cobot’lar, protez, implant ve tıbbi cihazlarda kullanılan küçük, hassas parçaların steril olarak taşınması ve montajı için de tercih edilebiliyor.

“RİSKLERİ BERTARAF EDİYOR”

Medikal endüstrisinde cobot’larıyla üretim miktarını ve kalitesini iyileştirdiklerini ifade eden Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, malzeme taşımadan CNC beslemeye, alma bırakmadan püskürtme işlemlerine kadar birçok uygulamada cobot’larla talep edilen sonucun ve verimliliğin sağlanabildiğini dile getirdi.

Söz konusu robotlarla uygulamalarda 0.03 mm tekrarlanabilirlik hassasiyeti sunduklarını kaydeden Gök, özellikle insan hatasından kaynaklanabilecek riskler açısından sağlık sektörünün hassasiyetlerinin altını çizdi.

“ÇALIŞANLARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR”

Gök, bu nedenle insan hatasının yol açabileceği riskleri bertaraf eden cobot’ların hastaların yaşamsal istatistiklerini izleyip acil müdahaleler yapılmasında hemşirelere uyarılar gönderdiğini, rutin test işlemlerini verimlilikle otomatikleştirme becerisi sağladığını, fizik tedavide kullanıldığını ve ölçüm cihazı probun konumlandırılması benzeri tekrarlayan görevlerin sağlık çalışanlarının kontrolünde cobot’lara bırakıldığını söyledi.