FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Boston Dynamics System Lead Faruk Bursal, Zirve’deki konuşmasında Lojistik robotların yanı sıra tüketici ve medikal/cerrahi robotların gündemde olduğunu ve talep gördüğünü ifade etti. 
Moderatörlüğünü ST Endüstri Radyo programcısı Hakan Ömergider’in yaptığı ROBODER'in "Sahada ve Masada Yükselen Gelecek: Robotik Popülasyon” konulu panelinde konuşan Boston Dynamics System Lead Faruk Bursal, robotun tarihçesiyle konuşmasına başladı, sektörde bir arada olmanın, iş birliğinin öneminin altını çizdi.
Sektörlerin birlikten beslendiğini, birbirleriyle etkileşimden yararlandığını ve çalışan bulmakta zorlanmadığını kaydeden Bursal, firmaların birlikte çalışmasının önemini vurguladı.
Firmanın tarihi ile ilgili bilgiler veren Bursal, lojistik robotlar bölümünde görev aldığını ve gelişmekte olan bir bölüm olduğunu ifade etti.

TALEP GÖREN ALANLAR

Lojistik robotların yanı sıra tüketici ve medikal/cerrahi robotların gündemde olduğunu ve talep gördüğünü ifade etti. "Lojistik ve endüstriyel robotlar; kullanıcı ile alıcının birbirinden farklı olduğu alanlar ve satış yapmak daha zor." diyen Bursal, lojistik haricinde dijital dönüşümün konuşulduğunu dile getirerek dönüşümde robotların ve sensörlerin önemine dikkat çekti.
Bursal, meslektaşlarına da önerilerde bulunarak, “Türkiye’de başkalarından hiçbir eksiğinizin olmadığını bilin, çok çalışın ve ileri gidin. Küçük başlayın, yaptığınız işi çok iyi yapın. Daha sonra geliştirirsiniz. Yeter ki başlayın!” dedi.