Tara Robotik Otomasyon kısa videolarla endüstriyel robotlar ile ilgili farkındalık oluşturmak ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla başlattığı video serisine devam ediyor.

Son olarak yayınlanan videoda firmanın Satış Müdürü Emrah Hünerlitürkoğlu, “Hangi robot markasıyla çalışmalıyım?”, “Hangi markası daha kalitelidir?” sorularını yanıtladı.

“ARALARINDA ÇOK AZ FARKLILIKLAR VAR”

Türkiye’de birçok robot markasının satıldığını, bunlar arasında ABB, Fanuc, KUKA, Nachi ve Yaskawa’nın en çok bilinen ve en çok satışı gerçekleştirilen markalar olduğunu aktaran Hünerlitürkoğlu, söz konusu markaların birbirine yakın kalitede ve üstün kaliteli ürünler olduğunu söyledi.

Robotların Avrupa ve Japon menşeli olarak ayrıldığını kaydeden Hünerlitürkoğlu, markaların avantaj ve dezavantajlarının çok az olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Teknikten satışa geçmiş ve bütün robot markalarını kullanmış biri olarak bunların birbirlerine göre çok fazla avantaj ve dezavantajları bulunmamaktadır. Zaten robotlar mükemmel aletlerdir. Özellikle otomotiv ana sanayide kaynak ve montaj yapmak için geliştirilmişlerdir. Otomotiv endüstrisinde duruşa tahammül olmadığı için bu doğrultuda robotların tamamı üstün kaliteyle üretilmişlerdir.” 

“MARKADAN ZİYADE ENTEGRATÖR SEÇİMİ ÖNEMLİ”

Robotun Türkiye’de yedek parçası ve servis hizmetlerinin olmasının önemli olduğunu ancak bu markaların halihazırda Türkiye’de yedek parça stokları ve servis hizmetlerinin bulunduğunu söyleyen Hünerlitürkoğlu, markadan ziyade entegratör seçmenin önemini vurguladı. 

Çok kaliteli bir robotu yetkin, işin uzmanı olmayan kişilere bırakıldığında istenen sonuçların alınamayacağını ifade eden Hünerlitürkoğlu, “Öncelikle robot markasından ziyade robotu kullanacak, sahada devreye alacak, sistemlere akuple edecek entegratör firmanın kalitesi ve yetkinliği kilit önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu alanda yatırım yapmak istediğiniz zaman, önce konusunda uzman, doğru entegratörü belirleyin. Akabinde entegratörle birlikte, en uygun marka ve modeli belirlersiniz.” şeklinde konuştu.