Hilti'nin ilk robotu Hilti Jaibot, mekanik, elektrik ve tesisat yüklenicilerinin üretkenlik, güvenlik ve işgücü eksikliği sorunlarının üstesinden gelinmesine destek veriyor.

İnşaat el aletleri sektöründe faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, 2020 yılında tanıttıkları ilk robotlarının yarı-otonom, mobil, tavanda delim robotu olarak görev yaptığını dile getirdi.

Mekanik, elektrik ve tesisat yüklenicilerinin üretkenlik, güvenlik ve işgücü eksikliği sorunlarının üstesinden gelinmesine yardımcı olduğunu kaydeden Çetinkol, “Müşterilerimizin verimliliğini artıran ve riski en az seviyeye indiren ürün, servis ve yazılımlarımızla öne çıktık. Örneğin eksenel lazerimiz ile iki kişilik hizalama işini bir kişiye indirip kişiler arası iletişimi azalttık. 'Arayın Gelelim' hizmetimiz ile tamir veya bakım gereken ürünleri şantiyeden alıp şantiyeye teslim ettik. Profis yazılımı ile hızlı mühendislik çözümleri sunabildik. Tüm servislerimiz ve ürünlerimiz ile hem şantiyedeki işlerin sürekliliğine katkıda bulunduk hem de pandeminin riskini en aza indirmeyi başardık. Müşterilerimizle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz tüm görüşme ve hizmetlerimizi dijital araçlarla sağladık. AskHilti platformu ile müşterilerimizin tüm teknik sorularına cevap verirken, aynı zamanda bu platformu makaleler ve webinarlar ile zenginleştirdik. Hilti Online üzerinden her türlü alışverişlerini yaparak Hilti Tahsilat Sistemi ile tüm ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri ayrıbir platformu hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

MONTAJ EKİBİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Dijital dönüşümün şantiyelere  getirebileceği verimliliği gerçekleştirme yolunda adım atan firma, Jaibot ile işçilere fiziksel olarak en zorlu görevlerde yardımcı oluyor.

Yarı otonom delim robotu, montaj ekibiyle birlikte çalışarak en yorucu ve zahmetli görevleri üstleniyor.