Hidro-Tek, yeni distribütörü Solomon Görüntü İşleme Sistemi ile sektöre bu alanda uçtan uca fayda sağlamaya hazırlanıyor. Hidro-Tek Mekatronik Mühendisi Yağmur Kaya, yeni distribütörlükleri Solomon’u ve sunduğu yenilikçi çözümleri anlatıyor.

Görüntü işleme, günümüzün olduğu kadar geleceğin de en önemli ve zor konularından biridir. Endüstriyel görüntü işlemeye örnek gösterebileceğimiz uygulamalarda kullanılabilen cihazlar ve sistemler, uygulama gerekliliğine uyarlanmış barkod görüntüleyicilerden, görüntü işleme sensörlerine ve sistem çözümlerine kadar uzanır. 

Endüstriyel kameralar etrafında inşa edilen görüntü işleme sistemleri, üretimde vazgeçilmez bir bileşendir. Üretim izlenmesi denetimi (yani kusur tespiti) ile denetime ve kalite güvencesine kadar, yüksek verimlilik ve sıkı kalite standartlarının elde edilmesinde rol oynayan vazgeçilmez bir üretim parçasıdır. Endüstri 4.0 terimi, görüntü işlemeye ihtiyaç duymaktadır.

YAPAY ZEKA TABANLI ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Görüntü işleme konusunda sektörün en gelişmiş sistemine sahip olan “SOLOMON” bu konuda sektörün tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde yapay zeka tabanlı çözümler sunmaktadır. Görüntü işleme ürün ailesinde Accupick, SmartPick, Solmotion, Solscan ve Solvision ürünleri ile bu konudaki tüm ihtiyacı karşılayacaktır.

Solomon Görüntü İşleme Sistemi, diğer sistemlerden farklı olarak işlenecek görüntünün CAD dosyasına ihtiyaç duymaz. Görüntü işleme yapılacak ürünün fotoğrafını çekip yüklemek yeterlidir. Aynı zaman da kolay, herkesin kullanabileceği bir arayüze sahiptir.

Kapsamlı yapay zeka tabanlı görsel denetim yazılım algoritması ve aynı zamanda çok markalı robot hareket planlama arayüzüne sahiptir. Piyasadaki neredeyse tüm robotlar ile direkt olarak haberleşir. En önemli özelliklerinden biri, Solomon görüntü işleme yazılımını kendi kamerası ile kullanmak zorunda değilsiniz. Piyasadaki diğer farklı marka görüntü işleme kameraları ile de çalışır.

ZORLU ÜRÜNLERİ BİLE KOLAYCA TOPLUYOR

Sektörde hemen hemen herkesin zorlandığı uygulama (bin picking), bir kutunun içerisinde bulunan üst üste rastgele şekilde dizilmiş olan ürünlerin robot ile toplanmasıdır. Çünkü ürünler üst üste olduğu için görüntü işleme bunu karıştırabilir. Ama Solomon AccuPick 3D, piyasadaki diğer benzer ürünlerden daha üstün, güçlü bir robotik 3D görüntü çözümüdür.

CAD dosyasına ihtiyaç duymadan gıda, şeffaf plastik şişeler, cam bardaklar gibi zorlu ürünler dahi kolaylıkla toplanıp yerleştirilir. Bir kutu içinde yüzlerce vidayı toplamak Accupick için çok kolay bir işlemdir.

KONUM BELİRTMEYE İHTİYAÇ DUYMUYOR

Smartpick o kadar zeki ki; ürünü alır ve yerleştireceği kutuyu kamera ile kendisi tarar ve “ürünleri nasıl yerleştirirsem, yerden tasarruf ederim” diye kendisi planlar. Biz konum söylemeyiz.

Solmotion ile robotlar, mekanik bir fikstür aracılığıyla bir nesnenin konumunu ayarlamak zorunda kalmadan görevleri gerçekleştirebilir. 3D görüntü ve yapay zeka teknolojilerinin gücünden yararlanan Solmotion (Görme Kılavuzlu Robot / Hareket), robotların yeteneklerini artırarak ve onlara hızlı ve doğru bir şekilde tanımlanmasını sağlayan “gözler” sağlayarak robot hareket planlama gelişimini üst seviyeye taşır. 

Yapay zeka tanımaya göre parçaları otomatik olarak tanır ve robot hareket kontrolünü otomatik olarak yükler. Karışık model üretim yapılabilir, üretim daha esnek hale gelir ve hat değişim süresi büyük ölçüde kısalır. Fikstürün tüm üretim maliyetinden ve depolama alanından tasarruf edilir.

ÜRÜNÜN TARANMASINI VE ANALİZİNİ SAĞLIYOR

Solscan, çeşitli uygulamaları geliştirmek için hızlı ve güvenilir bir yol sunarak sistem entegratörlerine, makina üreticilerine ve endüstriyel son kullanıcılara 3D uygulamaları kolayca özelleştirmek için mükemmel bir çözüm sağlar.

Solscan, 3B tarama için yapılandırılmış ışık teknolojisini kullanır ve yüksek kaliteli ve doğru bir nokta bulutu oluşturma yeteneğini elde eder. Böylece 6 eksende ürünün taranmasını ve analiz edilmesini sağlar.

EN İNCE DETAYINA KADAR HATA TESPİT İMKANI

Solvision Otomatik Optik İnceleme (AOI) sistemleri için tipik olarak zor olan düzensiz kalıpları, kusurları veya özellikleri tespit etmeyi sağlar. Üreticiler, Solomon Vision'ı kullanarak çizikleri, çatlakları, lekeleri veya oldukça deforme olmuş karakterleri tespit edebilir.

Kullanıcılar, renk ve desen gibi farklı özelliklere göre nesneleri sınıflandırabilir ve sınıflandırmalarını kolaylaştırabilir. Kusurları tanımlamak zordur ve aslında üretimde her zaman yapılmak istenen böyle kalite kontrol aşamalarının otomatikleşmesidir. Solvision bir araba üzerindeki çizikleri deformeleri, bir yumurta üzerindeki çatlakları, bir kumaş üzerindeki ilmik atlamasını, yağ lekesini bile tespit edebilir.
Aynı şekilde kaynak yapıldıktan sonra kaynak yüzeyini ve kalitesini kontrol edebilir. Veya PCB kart üretiyorsunuz ve kartların üzerinde eksik, farklı komponentler var. Solvision bunu en küçük ayrıntısına kadar rahatlıkla tespit eder.

Manuel görüntü işleme sistemleri üretimde her zaman yavaşlığa ve yüksek maliyetlere neden olacaktır. Solomon Görüntü İşleme Sistemleri, yüksek doğrulukla, kolay arayüzü ile üretimde birçok adımı otomatikleştirerek maliyeti azaltacaktır.