KULLANIM ÖMRÜNÜ UZATIYOR, BAKIM PERİYOTLARINI AZALTIYOR

Goodyear Ventures portföyündeki firmalar arasında yer alan Starship Technologies’in lastik sağlığı ve bakımıyla ilgili taleplerini karşılamak amacıyla Goodyear, teslimat filosu için hem lastik ömrünü uzatmak hem de bakım periyotlarını azaltmak adına özel tasarlanmış havasız bir lastik geliştirdi.

Starship müşterilere direkt olarak market ürünler, paket ve gıda teslimatı gerçekleştiren binin üzerinde otonom teslimat robotu geliştirip işletiyor. 

YÜZDE 100 SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM HEDEFİNE DOĞRU İLERLİYOR

Diğer yandan marka 2030’a kadar yüzde 100 sürdürülebilir malzemeden lastik üretme hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda önemli bir aşama kaydederek yüzde 70 sürdürülebilir malzeme içeriğine sahip lastik üretti.

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ

Söz konusu lastik 9 ayrı lastik bileşeninden oluşan 13 özel malzemeye sahip olup; karbon karası, lastiklerde bileşimin güçlendirilmesi ve lastiğin ömrünün uzatılması için kullanmaktadır. Bu da çeşitli petrol ürünlerinin yakılmasıyla ortaya çıkıyor.

KARBON EMİSYONUNU AZALTAN YÖNTEM

Firmanın yeni lastiği, metan, karbondioksit ve bitki kökenli yağdan üretilen üç farklı karbon karası kapsıyor. Elde edilen ilk sonuçlara göre, mevcut karbon karası üretim yöntemlerin, bitkisel temelli üretimlere ya da atık ham madde kullanımına kıyasla karbon emisyonunun azaltıldığını işaret ediyor. (AA)