Lastik üreticilerinden Goodyear'ın girişim sermayesi kolu Goodyear Ventures, otonom robotlar aracılığıyla teslimat gerçekleştiren Starship Technologies firmasına yatırım yaptı.

17 MİLYON DOLARLIK KAYNAK OLUŞTURDU

Girişim sermayesi şirketi, otonom teslimat firması için birden fazla yatırımcıyı bir araya getirerek 17 milyon dolarlık bir kaynak oluşturdu.

Otonom teslimat firması Starship Technologies, 2014 yılından beri otonom robot ağı ile market ve gıda ürünlerinin teslimatını gerçekleştiriyor.

TEMASSIZ VE PRATİK TESLİMAT YAPIYOR

Firmanın her gün binlerce teslimat gerçekleştiren elektrikli, otonom robotları, dünya çapında pek çok şehirde milyonlarca kilometre mesafe yol kat ederek, müşterilerine temassız ve çok pratik bir teslimat hizmeti sunuyor.

Goodyear Ventures Kıdemli Müdürü Abhijit Ganguly, firmanın yolculuğuna katılmaktan ötürü heyecan duyduklarını ifade ederek, "Goodyear'ın güvenilir hizmet geçmişi, otonom araç şirketlerine yönelik geliştirdiği çözümlerle birleşerek, pazarda Starship'i desteklemek için somut bir platform oluşturuyor." dedi.

ORTAKLIK, TOHUM AŞAMASINDAN BAŞLIYOR

Firmanın yatırım yaklaşımı, elektrikli ve otonom teknolojiler dahil olmak üzere mobiliteyi şekillendiren farklı temalar üzerinde yoğunlaşıyor.

Girişim sermayesi fonu, gündelik bağlantıları pratikleştiren, sürdürülebilir, güvenli ve yeni mobilite deneyimleriyle ilgili benzer bir vizyonu olan girişim şirketleriyle tohum aşamasından büyüme aşamasına kadar ortaklık kuruyor ve inovasyon geçmişini kuvvetlendiriyor.