Tara Robotik Otomasyon gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya yönelik gerçekleştirdiği çözümle üretime ivme kazandırdı ve verimliliği artırdı.

Firmanın Satış Müdürü Emrah Hünerlitürkoğlu, ABB IRB 660 robotunu kullanarak sundukları çözüm ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Devreye aldığımız ve yağ tenekelerini otomatik olarak paletlemeye ve streçlemeye yarayan sistemde, ABB’nin IRB 660 marka yüksek hız paletleme robotunu kullandık. Öncelikle dolum makinasından gelen teneke yağlar hat sonunda konveyörler vasıtası ile gruplanıyor. Sonrasında paletleme robotumuz yağ tenekelerini üçerli olacak şekilde alarak ahşap palete diziyor. Özel olarak yağ tenekelerini taşımak için kullanılan paletleme robotu eli ile katlar arasındaki ara kartonlar da paletleme robotu ile konuluyor. Dolan paletin yerine hatta boş ahşap palet otomatik palet verme makinası ile veriliyor. Hattın çıkışında ATLANTA marka tam otomatik streç sarma makinası bulunuyor. Palete, paletleme robotu aracılığıyla dizilen yağ tenekeleri tam otomatik streç makinası ile sarıldıktan sonra depolara götürülüyor.”

Hünerlitürkoğlu ayrıca, söz konusu hatta paletleme robotlarının kapasitesinin ise 1200 teneke/saat olacak şekilde planlandığını ifade etti.