İsveç merkezli gıda üreticisi Orkla Foods, vanilyalı krema torbalarını manuel olarak kartonlara paketlerken, robot yatırımının ardından önemli kazanımlar elde etti.

Firma, Universal Robots’un UR10 cobot’u ile hem üretimini hızlandırdı hem de gıdaların ambalajlara paketlenmesinde operasyonel bir verimlilik sağladı.

Yedi farklı şehirde üretim tesisi bulunan firmanın Kumla’daki fabrikasında kolaboratif robot yatırımıyla süreçlerin kolaylaştığını ifade eden Kumla Tesis Müdürü, cobot’tan ağır yüklerin taşınmasında ve tekrarlayan işlerin yapılmasında faydalandıklarını söyledi.

NE GİBİ AVANTAJLAR SAĞLADI?

Herhangi bir gözetim ve ek bir destek olmadan robotun çalışmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Tesis Müdürü, cobot’un sağladığı avantajları şu şekilde sıraladı: “Risk analizine bağlı olarak etrafında güvenlik önlemi almayı gerektirmemesi, çalışanlarımızın yanında birlikte güvenle çalışabiliyor olması ve ona çarptığınızda durma özelliği olması öne çıkan avantajları olarak söyleyebiliriz.”

Tesis Müdürü, yatırım sayesinde daha ekonomik ve istikrarlı bir operasyona kavuştuklarını dile getirerek, geri ödemesini yaklaşık olarak 6 ayda aldıklarını ifade etti.