ABB kontrol ünitelerini ve manipülatörleri, operasyonlarına yeniden devam edecek şekilde yeniliyor ve yeniden üretiyor. 

Yeniden üretilmiş robotlar bakım maliyetlerini azaltıp, yatırım geri dönüşünü üst düzeye çıkarırken, müşterilerin artık yeni fonksiyonları ve gelişmiş hizmetleri kullanabilmelerine de destek veriyor.

Yeniden üretim için kullanılmayan ve atıl durumda bulunan robotların tedariki sayesinde, eski robotların kullanım ömürleri uzatılabildiği için erken hurdaya ayrılmalarının önüne geçiliyor.

SON 25 YILDA BİNLERCE ROBOT YENİLENDİ

Küresel bazda önemini günden güne artırmaya devam eden ABB açısından da kilit önem taşıyor. Firma, dünya çapında daha çevre dostu üretim tesislerinin kurulması konusunda kararlı hareket ediyor.

Yeniden üretim, mevcut robot kullanıcılarının, hurdaya çıkarmak ya da fabrikada kullanılmadan atıl halde bırakmak yerine, aktif olmayan veya eski robotları ABB’ye uygun geri alım hizmetiyle satmalarını sağlıyor.

Bu çerçevede son 25 yılda binlerce robot ABB’nin yeniden üretim ekiplerinin çalışmalarıyla yenilendi ve operasyonel yaşam süreleri uzatıldı.

Endüstriyel robotların yanı sıra kontrol üniteleri ve manipülatör gibi çevre ekipmanlar da ABB’nin Global Yeniden Üretim ve Tamir Merkezlerinde “yeni gibi” koşullarına uygun olarak yenileme işlemleri tamamlandı.

2 YIL GARANTİ VERİLİYOR, YENİ ROBOTLARLA BENZER HİZMETLER SUNULUYOR

İkinci el ünitelerin tamamı “ABB sertifikalı yeniden üretilmiş bir robottur” etiketinden önce hummalı bir çalışmayla incelenerek en az 16 saatlik çalışma testini de kapsayan ciddi kontrollerden geçiriliyor.

Yeniden canlandırılan, operasyonel yaşam süreleri uzatılan her robot iki yıl garanti ile yeni bir ABB robotu satın alıyormuşçasına kurulum ve eğitimi de içeren servis ekipleri tarafından sunuluyor.  

“KALİTE, PERFORMANS, DAYANIKLILIK VE GÜVEN GARANTİ EDİYORUZ”

ABB Global Yeniden Üretim ve Atölye Tamir Merkezleri Satış Müdürü Jan Borsky, yalnızca hatalı parçaları düzelten üçüncü parti şirketlerin aksine, robotların orijinal ABB tasarım planlarını, teknik özelliklerini ve boyutsal verilerini kullanarak tamamen yeniden ürettiklerine vurgu yaptı.

Söz konusu robotları yeni bir ABB robotu ile aynı seviyede kalite, performans, dayanıklılık ve güvenlik sunmasını garanti ettiklerini ifade eden Borsky, satışa hazır olan çeşitli modellerde 400 robotun stoklarında bulunduğunu ve bu açıdan dünyadaki en büyük ikinci el ve yenilenmiş robot stoklarından birine sahip olduklarını dile getirdi.

İkinci yaşamına hazır robotlara gelen taleplerin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Borsky, Çekya’nın Ostrava kentinde bulunan tesislerinde her iş gününde birden fazla robotun gönderiminin sağlandığını söyledi. 

“YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜNÜ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYORUZ”

Jan Borsky, dünyanın her yerinden müşterilerinin eski robotlara yeni bir yaşam sunma hizmetlerinden faydalandığını, robotların en son teknolojilerle güncellemelerinin, robotların esnekliklerini ve verimliliklerini artırdığını ve yatırım geri dönüşünün en üst seviyeye çıkmasını sağladıklarını ifade etti.

Mevcut üretim hatlarına ek robotlar ekleme talebinde bulunan ancak ihtiyaç duydukları modelin üretilmediği belirlenen robot müşterilerine de destek verdiklerini söyleyen Borsky, yeniden üretilen bir model tedarik ettiklerini ve kurulumunu gerçekleştirerek müşterilerinin bakım, yedek parça ve personel eğitimindeki uzun vadeli verimliliklerden yararlanmaya devam edebildiğini belirtti.

ABB’nin küresel yeniden üretim tesisleri ağı içerisinde, Çek Cumhuriyeti'ndeki Ostrava tesisinin yanı sıra Michigan'daki Auburn Hills', Çin'deki Şangay ile Brezilya, Meksika, Almanya ve Vietnam'daki yerel yeniden üretim servis merkezleri yer bulunuyor.