Omron Ürün Müdürü Gökhan Tuneli, tüm gelirlerinin yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayırdıklarını, sürekli bir araştırma-geliştirme içerisinde olduklarını, piyasadan, piyasada çalıştıkları kişilerden ve toplumdan aldıkları geri bildirimlerle ürünlerini geliştirdiklerini söyledi. 

Tuneli, “Alınan her ger bildirim, her söylenen olumlu veya olumsuz bir bilgi kayıt ediliyor ve ileriki aşamalarda bu bilgi kullanılarak yeni ürünlerin doğması sağlanıyor. Omron’un etik kurallarından bir tanesi toplum faydası için çalışan bir firma olması ve toplum standartlarını yükseltebilmek adına bunu yapıyor. Bu çok gayet sosyal ve geçerli bir sebep.” dedi.

“DENEYİMLERİNİ ARTIRIYOR, UFKUNU AÇIYOR”

Omron’un yakın dönemde hayata geçirdiği projelere ilişkin bilgiler de paylaşan Tuneli şunları kaydetti: “2018 yılı içerisinde Omron büyük satın almalar yaptı, iki ABD menşeli firmayı satın aldı. Biri robotlar üzerine bir üreticiydi, diğeri de CNC kontrolcüler üzerine. Ayrıca 2018 sonlarında Asyalı bir üreticiyle anlaşma yapıp cobot ürün grubunu kendi ürün portföyüne kattı. Omron’da zaten robot ürün grupları vardı. Ancak bu satın almalarla birlikte ürün gruplarını çok büyük ölçüde tamamlamış oldu. Nitekim cobot da bunun son adımıydı. Bir de ofisimizde robot uygulamalarını sergileyebileceğimiz bir inovasyon laboratuvarı kuruldu. İnovasyon laboratuvarında dileyen kullanıcılar gelip uygulama örneklerini görebilir, tanıtımlara katılabilir. Hatta kendileri isterlerse robot programlayabilirler. Burası yine kullanıcıların robot konusunda deneyimlerini artırmak ve ufkunu açmak için kullanabileceğimiz bir alan olarak tasarlandı. Herkesi bu alanı görmeye davet ediyorum.”