Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 2-4 Mart’ta düzenlenen FRC İstanbul Regional’da Brezilya, Polonya, İsviçre ve Türkiye’den 34 lise takımı yer aldı. Aynı yerde yapılan 5-7 Mart’taki Bosphorus turnuvasında ise Ukrayna, Polonya, Libya ve Afganistan’ın yanı sıra Türkiye’den 32 takım yarıştı.

Bu yılki temanın “Derin Uzay” teması olarak belirlendiği yarışmada takımlar, robot performansları, teknik deneyimlerinin yanında topluma kattıkları değerler neticesinde değerlendiriliyor. 

Yarışma sonucunda ödüllendirilen takımlar 17-20 Nisan’da ABD’deki şampiyonaya katılmaya hak kazanıyor.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

İstanbul Regional’da ödül alan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 3646 Integra, Pertevniyal Lisesi’nin 7108 Voltran, Kastamonu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 7481 İstiklal, İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 7585 4th Dimension ve Alkev Okulları’nın 7585 AGR takımları ABD’deki şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek.

“WORD YA DA EXCEL KADAR OLAĞANLAŞACAK”

Yarışmada Türk takımlarının sponsoru olmasının yanı sıra dört liseye de mentörlük desteği sunan 3M adına değerlendirmelerde bulunan Ar-Ge Müdürü Onur Yenipazarlı, Endüstri 4.0 dönüşümünde robotik teknolojilerin öneminden bahsederek söz konusu teknolojilerin yakın zamanda Word ya da Excel bilmek kadar olağanlaşacağının altını çizdi. 

Yenipazarlı ayrıca, şirket olarak Türk gençlerinin bu yeni dönem yetkinliklerini elde etmeleri adına her türlü desteği vermiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.