FANUC, elektrikli otomobil gövdelerinin üretiminde kullanılması için 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Almanya'daki Ford tesisine tedarik edecek. 

İLK BİNEK OTOMOBİLİNİ 2023'TE ÜRETECEK

Fabrika otomasyonundaki çözümleriyle önemli markaların üretim süreçlerinde stratejik roller üstlenen FANUC, e-mobilite alanında büyük bir sipariş daha aldı ve bu doğrultuda firmanın Almanya Köln'de konumlanan fabrikasına robot tedariki yapacak.

Halihazırda tüm Avrupa pazarına hizmet edebilecek kapasitesi sayesinde elektrikli araçlar için geliştirme ve üretim tesisi olan Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi’ne dönüştürülüyor.

Firma, böylece tamamen elektrikli ve yüksek hacimli ilk binek otomobil modelini 2023 yılında üretmek için çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Marka ayrıca, 2030’dan itibaren Avrupa’da sadece bataryalı elektrikli binek otomobiller sunmaya hazırlanıyor.

"GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK TEKNOLOJİLERDE YER ALMAKTAN MUTLUYUZ"

Robotlarının otomotiv sektöründe farkını ortaya koyduğunu kaydeden FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Güvenilir ve dayanıklı olmasıyla öne çıkan FANUC robotları, birçok dev otomotiv üreticisinin fabrikasında önemli roller üstleniyor. ABD’de de uzun yıllardır iş birliği yaptığımız Ford’un, Köln’deki tesisinde de bizi tercih etmesi otomotiv sektöründeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyuyor. E-mobilite uygulamalarında oldukça deneyimliyiz. Geleceği şekillendirecek bu teknolojilerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Firmamızın global çapta yenilikçi teknolojilerin üretiminde sağladığı katkıyı, güçlü kadromuz sayesinde Türkiye’deki otomotiv endüstrisine de sunmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.