Üsküdar Amerikan Lisesi’nin robot takımı Tigers 7228, Fikret Yüksel Vakfı tarafından organize edilen ve 2-4 Mart tarihlerinde Ülker Sports Arena’da düzenlenen FIRST Robotics Competiton (FRC) İstanbul Regional Etkinliği’ni üçüncü olarak tamamladı.

İKİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Pilz Türkiye’nin ana sponsorluğunu üstlendiği 40 kişiden oluşan ekip, Brezilya ve Polonya’dan 34 lise takımının yer aldığı FRC İstanbul organizasyonunda ön elemeleri geçip 8. sırayı aldı ve üst tura çıkmaya hak kazandı. 

EnkaTech ve ITURobee ile final maçına çıkan Tigers 7228, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Ekip Imagery Award (Görsellik Ödülü) ödülüne layık görülürken, takımının mentörlüğünü yapan ÜAA öğretmeni Hasan Aydın ise Woodie Flowers (En İyi Mentör) ödülünün sahibi oldu.

PİLZ TÜRKİYE’DEN TAM DESTEK

Ekibe maddi ve teknik destek de sunan Pilz Türkiye ayrıca, öğrencilere proje yönetimi, iş sağlığı güvenliği, temel mekanik ve elektrik bilgisi konularında ders verdi.

Yarışmalarda takım ile beraber sahada bulunarak öğrencileri motive eden Firmanın Genel Müdürü Yavuz Çopur, bilim ile büyüyen, zeki, çalışkan ve geleceğin başarılı iş insanları olacak gençleri hedeflerine yaklaştırmak ve onlara destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Pilz Türkiye olarak desteklerinin süreceğinin altını çizdi.