Fatih Otomasyon Satış Mühendisi Samet Ergun, “Robot Yatırımları Zirvesi’nde, robot sistemlerinde kullanılan kremayerli planet redüktörler, elektromanyetik tozlu tip frenler ve kavramalar, otomatik dilimleme sistemleri, Load Cell’ler, gergi kontrol ve kenar kontrol sistemleri, döner bağlantı elemanları ürünlerimizi paylaşacağız.” dedi.

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

Fatih Otomasyon Satış Mühendisi Samet Ergun, ilk kez katılacakları Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile ilgili konuştu.  

MÜHENDİS KİMLİĞİNİN YANI SIRA ÜRETİCİ KİMLİĞİ DE VAR

Tematik bir firma olarak 1999 yılında kurulan, endüstriyel otomasyon, hidrolik, pnömatik, elektronik ve mekatronik alanında ürün ve çözümler sunan Fatih Otomasyon’un müşteri yelpazesini; plastik ambalaj, kağıt, non-Woven, kablo ve tel, rulo sac, alüminyum folyo, vinç, gemi inşaa, CNC tezgah, otomasyon ve robotik firmaları oluşturuyor.

Dünyanın önde gelen markalarının Türkiye temsilciliğini yürüten firma, bu kapsamda 8 firmanın ürünlerini Türkiye endüstrisine sunuyor. Tedarik ettiği ürünlerle birlikte müşterilerine çözüm ortağı olarak da hizmet sunan şirket, mühendislik firması olmasının yanı sıra üretici kimliğiyle de öne çıkıyor. Firma, distribütörleri arasında yer alan Svecom firması ile 2014 yılında yaptığı anlaşmanın ardından pnömatik şaftların önemli bir kısmını Türkiye’de üretiyor. Firmanın robotlu üretim vizyonu ile ilgili ürünlerini Redex marka kremayerli planet redüktörler ve Merobel marka elektromanyetik frenler oluşturuyor. 

Fatih Otomasyon Satış Mühendisi Samet Ergun, planet redüktörlerinin boşluksuz tip olup özellikle robotların belli bir eksende hareket edebilmesine veya istenen açı derecelerinde çalışmasına imkan tanıdığını, elektromanyetik tozlu tip frenlerinin ise robot yardımıyla üretilen kompozit malzeme imalat prosesinde her bir filamentin ideal gergi değeriyle çözülmesini sağladığını ifade etti.

HANGİ KONULARA ODAKLANACAK? NELER SERGİLEYECEK?

6. Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları konuları ve tanıtımını yapacakları ürün ve çözümleriyle ilgili bilgiler veren Ergun, “Robot sistemlerinde kullanılan kremayerli planet redüktörler, elektromanyetik tozlu tip frenler ve kavramalar, otomatik dilimleme sistemleri, Load Cell’ler, gergi kontrol ve kenar kontrol sistemleri, döner bağlantı elemanları ürünlerimizi paylaşacağız. Bu ürünlerle ilgili birçok ürün ve demo tanıtımı yapacağız. Müşterilerimize en iyi şekilde ürün tanıtımlarımızı yapabilmek için gayret sarf edeceğiz.” dedi.

“HEDEF FİRMALARIMIZA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Zirve ile ilgili beklenti ve hedeflerine de değinen Ergun, Covid-19 nedeniyle ertelenen ve yeni yatırımlar için önemli bir etkinlik olacağını dile getirerek sözlerini şöyle noktaladı:

“İki senedir yatırımlar pandemi sebebiyle ertelendi. Bu Zirve; hem yeni hem de ertelenmiş yatırım kararları için çok büyük önem arz ediyor. Ciddi bir alaka olacağını tahmin ediyoruz. Zirve ile hedef firmalarımıza ulaşacağımıza inanıyoruz.”