Firmamız; “İyi teknolojilerin arkasında biz varız.” mottosuyla başlattığı gelişim süreciyle birlikte, yenilikçi ve pazarda fark yaratacak ürünler geliştiriyor. Bu çerçevede de farklı disiplinlerde çalışmalar yürütüyor. Tümleşik asansör kontrol üniteleri, asansör kumanda kartları, dişlisiz asansör motorları, VVVF Hız kontrol cihazı ve asansör kumanda panoları asansör sektöründeki ana çalışma alanlarımızı oluşturuyor. Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürürken benimsediğimiz temel amaç, yüksek katma değere sahip yenilikçi ürünler geliştirmektir. Ar-Ge Merkezimizin bünyesinde 16 araştırmacı, 2 teknisyen ve bir destek personeli olmak üzere toplam 19 kişilik bir ekip görev alıyor. 

Her sektörde olduğu gibi, fikri mülkiyet hakları sektörümüzde de stratejik bir öneme sahip. Son yıllarda yenilikçi ürün geliştirme stratejimiz çerçevesinde, 2008 yılından itibaren yaptığımız buluşları koruma altına almaya başladık. Bu kapsamda başvuru yapılan ve onaylanan toplam 3 marka tescili, 4 faydalı model ve 2 endüstriyel tasarım tescilimiz bulunuyor. Konu ile ilgili fikri mülkiyet haklarıyla ilgili başvurularımızı hem sayısal hem de nitelik olarak artırmayı hedefliyoruz. Kısa vadede fikri mülkiyet haklarını şirket kültürü haline getirmeyi, orta vadede başvurularımızı uluslararası başvurulara dönüştürmeyi ve uzun vadede de yaptığımız buluşların lisans satışına dönüşmesini istiyoruz.

Ar-Ge Merkezimizde öncelikle ülkemiz için katma değeri yüksek, asansör sektörü için uygun ve ekonomik ileri teknoloji ürünlerin üretimine yönelik projeler gerçekleştiriliyor. Bununla beraber, ileriki dönemlerde Türk asansör sanayisinde etkin olarak kullanacak olan elektronik komponentler için çalışmalar da yürütülüyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek yerli Tümleşik Asansör Kontrol Cihazı Arcode’un geliştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız da devam ediyor.