Fanuc, yeni tip koronavirüs Kovid-19 nedeniyle CNC, robot ve makina alanında iş gören profesyonel sahada oluşan problemlerin giderilmesine yardımcı olmak, becerileri geliştirmek ve üretkenlik düzeyini artırmak üzere yürüttüğü webinar çalışmalarına devam ediyor. Her hafta bir webinar organizasyonu hayata geçirilirken, katılımcılar, firmanın çözümleri ve teknolojileriyle online platformda buluşuyor. 

Firma, Kovid-19 nedeniyle profesyonel sahada oluşan problemlerin giderilmesine yardımcı olmak, becerileri geliştirmek ve üretkenlik düzeyini artırmak üzere yürüttüğü webinar çalışmalarına devam ediyor.

“Şimdi online webinarlarımız ile bilgilerinizi artırmanın tam zamanı” sloganıyla 24 Nisan’da başlayan webinarlarda şu ana dek ‘FANUC R30iB Kontrolör ve Yeni Robot Modelleri’, ‘Fanuc Entegre Kamera Teknolojileri iRVision’ ile ‘Fanuc Ark Kaynak Robotları’ başlıkları tüm yönleriyle ele alındı. 

ROBOTUN İSTİHDAMA KATKISI KONUŞULUYOR

Fanuc teknolojilerini kullanan mühendislik firmalarının, fabrikaların teknik üretim ekiplerinin ve Türk sanayicilerinin katılım sağladığı webinarlar, ortalama 1 saat sürerken her cuma günü saat 14.00’da gerçekleştiriliyor.

Ortalama 200 kişinin katılım sağladığı her webinarda firmanın ürün, teknoloji ve çözümlerinin tanıtımı yapılıyor.

Yanı sıra spesifik başlıklar altında; sunulan avantajlar, robot kullanımının istihdama katkısı, küresel ekonomik koşullarda robot yatırımı yapmanın önemi,  makine ve robot kullanımının teknik detayları, başarı hikayeleri ve özel kamera teknolojileri gibi ek ekipmanların anlatımı katılımcılarla paylaşılıyor. 

GELECEK WEBİNARLARDA HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Bu Cuma (8 Mayıs) tarihinde ise ‘Gıda Sektörüne Yönelik Robotlu Çözümler’ başlıklı konuyu webinarda gündeme getirecek olan firma, gelecek webinarlarda ‘Otomotiv Sektöründe FANUC Teknolojileri’, ‘Robotlarla makine besleme operasyonu’, ‘Roboguide Simulasyonu’, ‘Robodrill (Dik İşleme Merkezi) ve Robot Adaptasyonu’ ve ‘Tier 1 Otomotiv ve Yan Sanayinde Robot Kullanımı’ gibi konuları hedefliyor.

Sunumların ilerleyen dönemlerde sanal bir tur ile ürünlerin gözlemlenebileceği  ‘virtual tour’larla da desteklenmesi planlanıyor.