FANUC, sunduğu yenilikçi çözümlerine bir yenisini ekledi. Yüksek doğruluk oranıyla düşük hata seviyesine sahip R-2000iC robot grubunun yeni üyesi R2000iC/190S, kendi sınıfında öne çıkıyor.

MAKSİMUM VERİMLE FREZELEME GERÇEKLEŞTİRİYOR

Robotun 6 eksenli eklemli yapısı, diğer hassas modellerin sağladığı olanakların ötesindeki pek çok zorlu görevi yerine getiriyor.

Yeni modelin en az hataya yer veren yüksek doğruluk oranı ve yapısı sayesinde 190 kg yük kapasitesi ve 2 bin 40 mm erişime kadar maksimum verimle frezeleme yapıyor.

KALİBRASYON YÖNTEMİYLE DEFORMASYONLARI EK SENSÖRLERLE DESTEKLİYOR

Mutlak doğruluğa kalibre edilmiş bir yapı ve prosesle ilgili zorluklar yaşandığında dahi oldukça iyi bir performans gösteren yeni teknolojiye sahip model, iRCalibration Signature teknolojisi sayesinde yüksek performans sunuyor.

Bu gelişmiş kalibrasyon yöntemi, robotun prosesten kaynaklanan deformasyonları telafi etmesine yardımcı olan ek sensörler kullanılarak destekleniyor. Bunun neticesinde ürün, üretim ortamlarında kusursuz bir doğrusal ve dairesel yol duruşu gösteriyor.

Ayrıca robotun sağlam boyutları, dayanıklılığın artmasına yardımcı olurken, yüksek hızlar ve zorlu çevrim yörüngeleri içeren uygulamalarda bile hataları asgari seviyede tutuyor.

YÜKSEK DOĞRULUK GEREKTİRMEYEN UYGULAMALARDA TASARRUF SAĞLIYOR

Plastik ve reçine gibi malzemelerin yanı sıra alüminyum gibi hafif alaşımların ve ahşabın frezelenmesi işlemini de yapan R-2000iC/190s, yüksek doğruluk düzeyi gerektirmeyen uygulamalar için kayda değer bir tasarruf sağlıyor.

Yeni modelin altı hareket ekseni ve uzun erişimi, birçok açıdan kusursuz iş parçası erişimine imkan veriyor.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

KUVVET SENSÖRÜ DESTEĞİYLE MANUEL İŞLEMLER OTOMATİKLEŞİYOR

Yeni R-2000iC/190S, yüksek performanslı ve üstün güvenilirliğe sahip akıllı bir robot olmasının yanında performans artırıcı ilave FANUC opsiyonlarıyla kullanıma uygun bir yapısı mevcut.

Öğretici bir cihaz olarak konvansiyonel iPendant ürününe ilave olarak en yeni R-30iB Plus kontrolörü destekleyen model, uç işlevciye uygulanan kuvvet ve torku altı hareket derecesinde algılamasını sağlayan FANUC Kuvvet Sensörü desteğini de sunuyor.

Söz konusu özellik, robotun önceden sadece manuel yöntemlerle yapılabilen işlevleri yerine getirebilmesini mümkün hale getiriyor.