FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, kozmetik sektöründe gerek geniş robot seçenekleri ve uygulamaları gerekse yüzde 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinası ROBOSHOT ile firmalarının farkını ortaya koyduğunu dile getiriyor.

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren müşterilerinin fabrikasında robotları ile tam otomasyon konseptinde çalışan sistemlerinin bulunduğu belirten Yiğit, hızla haberleşme sağlayan sistemleriyle kullanım kolaylığının yanı sıra üretimde enerji tasarrufu ve yüzde 100 verimlilik imkanı sunduklarını vurguluyor. 

FANUC Türkiye Genel Müdürü Yiğit, kapak konumuz kapsamında sorularımızı yanıtladı.

Robotların, kozmetik sektörüne sağladığı avantajlar nelerdir? Sektörde robotlarla ne tür uygulamalar gerçekleştiriliyor? Bu uygulamalar manuel süreçlere göre nasıl bir rekabet avantajı sağlıyor?

Kimya ve kozmetik sektöründe talep edilen steril çalışma ortamlarına sahip oldukları koruma sınıfları ile uyum sağlayabilen endüstriyel robotlar, son derece temiz bir çalışma ortamı yaratıyor. Üretim alanındaki bu avantaj, bize önemli ölçüde enerji tasarrufu olarak geri dönüyor. Bunun yanı sıra robotlara entegre olarak çalışan kamera çözümleri de esnek üretim şartlarını sağlıyor. Üretimin her aşamasındaki bu teknolojik altyapı, birbiriyle haberleşen, kesintisiz iletişim kuran ve en verimli şekilde çalışan otomasyon çözümleri sunuyor.

Bize kozmetik sektöründe ürünlerinizle gerçekleştirilen bir proje/uygulamayı paylaşarak elde edilen verimlilikleri aktarır mısınız?  

Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren bir müşterimizin fabrikasında robotlarımız ile full otomasyon konseptinde çalışan sistemlerimiz bulunuyor. Ürünlerin hızlıca birbiriyle haberleşmesini sağlayan sistemlerimiz sayesinde, devreye alma sırasında ve üretim esnasında kullanım kolaylıkları sunuyoruz. Üretimde ihtiyaç olan ürün çeşitliliği ve bunların ortak bir platformda farklı ekipmanlara ihtiyaç duymadan birbirleriyle haberleşmesini mümkün kılıyoruz. Aynı zamanda üretimde enerji tasarrufu sağlarken, yüzde 100 verimlilik ve destek de öne çıkan hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Endüstri 4.0 sayesinde tüm sürece uzaktan erişebilen müşterimize, üretim bantlarında kesintisiz operasyon imkanı tanıyoruz. Yazılım varyasyonlarının çeşitliliği sayesinde de üretimin her adımında esneklik sağlıyoruz. 

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Kozmetik sektörü için mesajınızı nedir? Sektörün robotlaşması konusundaki önerileriniz ve değerlendirmeleriniz nelerdir?

Diğer birçok sektörde olduğu gibi kozmetik endüstrisinde de endüstriyel robotlar ile birlikte kolaboratif robotların kullanımı gitgide artmakta. Hassas ve esnek üretim imkanı sağlayarak üretim yapan firmaları yeni dünya düzeninde bir adım öne çıkarıyor. FANUC olarak ise sunmuş olduğumuz geniş robot seçenekleri ve uygulamaları ile birlikte yüzde 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinamız ROBOSHOT kozmetik ürünlerinde farkını ortaya koyuyor. Üretimin en büyük sorunlarından olan kalite bozulması olmadan standart üretilmesine olanak sağlayan robotlar ile Endüstri 4.0'a uyumlu hale gelen üretim parkurları düşük satın alma, kurulum ve işletme maliyetleri gibi avantajlarıyla öne çıkıyor. Endüstriyel robotlar, al bırak, makina yükleme boşaltma gibi birçok farklı uygulamada doğruluk, hassasiyet, kolay kurulum ve hızlı entegrasyon sayesinde üretimde verimliliğin anahtarı haline geldi.

Son olarak eklemek istedikleriniz varsa, rica ederiz. 

Teknoloji ve inovasyonun uyumunu birlikte sunduğumuz kullanıcı dostu teknoloji üretmek her zaman önceliğimiz. Gerek yeni görüntü işleme sistemlerimiz gerekse diğer yardımcı sistemlerimiz açısından her zaman kolay çalıştırılabilen, kolay programlanabilen ve sahada kullanıcının ihtiyacı olan tüm gereksinimleri de maksimum seviyede sağlayabilen uygulamalar öncelikli gelişim hedeflerimiz arasında yer almakta. Bu sistemleri ayrıca yapay zeka sistemlerine entegre etmenin de ürünlerin çalışma performanslarına etkilerinin farkında olup bu hususta gelişmelere oldukça önem veriyoruz.