Yüksek kalite ve işlevselliğe sahip robotlarıyla fabrika otomasyonunda geleceğe dokunan çözümler üretirken, müşterileriyle de güvenilir ilişkiler tesis eden FANUC, sahip olduğu bileşenler sayesinde 20 saatten kısa sürede robotların onarımını gerçekleştiriyor.

"DAHA AZ PARÇA İLE ÜRÜNLERİMİZİ YALINLAŞTIRIYORUZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan FANUC Europe Başkanı ve CEO'su Shinichi Tanzawa, çoğu zaman senelerce süren bakım bedellerinin robotun kendi satın alma fiyatını geçtiğine dikkati çekti. 

Müşterilerine doğru karar vermeleri için işlevsellik, fiyat ve kalite olmak üzere üç hayati unsur sunduklarını ifade eden Tanzawa, "Böylece robotlarımız en rekabetçi ürünlerden iki kat daha uzun bir kullanım ömrüne sahip oluyor. Ayrıca tüm geliştirme faaliyetlerimizde maliyet azaltma, daha yüksek güvenilirlik ve daha az parça noktasına odaklanıyoruz. Daima daha az parça kullanarak ürünlerimizi basitleştirmeye çalışıyoruz. Bu da maliyetleri azaltıp güvenilirliği artırmamıza yardım ediyor. Daha az parça daha az başarısızlıktır." şeklinde konuştu. 

ZDT İKİ HAFTA ÖNCEDEN ARIZA UYARI İMKANI VERİYOR

Güvenilirlik ve kalitenin Avrupa’da müşteriler açısından giderek öneminin arttığını vurgulayan Tanzawa, bunun da firmalarının sunduğu hizmet garantisiyle sağlandığını söyledi.

Önleyici bakım çözümlerinden biri olan Zero Down Time (ZDT) uygulamasından bahseden Tanzawa, "Bazı müşterilerimiz, bakım randevuları planlamak için bu aracı kapsamlı bir şekilde kullanıyor. Buradaki hedefimiz, bir robotun arızalanmadan önce bakıma ihtiyaç duyduğuna dair iki hafta önceden bildirimde bulunmak. Bunu da robotlara ve imalat makinalarımıza, önleyici bakım ihtiyacını belirtmek için gerekli sinyalleri üreten FANUC servo motorlar entegre ederek gerçekleştiriyoruz." dedi.

"700 BİNDEN FAZLA YEDEK BİLEŞENE ERİŞİMİMİZ VAR"

Uygulanan “Service First” politikası sayesinde robotların uzun yıllar sorunsuzca kullanımına olanak sağladıklarını bildiren Tanzawa, "Avrupa çapında, bir müşterinin telefon etmesi ile robotlarının başarılı onarımı arasındaki toplam süre 20 saatten az. Ayrıca şimdiye dek ürettiğimiz tüm ürünlerin yüzde 99,97’sini kapsayan yedek parçaları stokumuz var. Sadece Avrupa’daki depomuzda 360 bin yedek parçaya sahibiz ve Avrupa’da diğer yerlerde bulunan stoklar dahil olmak üzere, 700 binden fazla yedek bileşene erişimimiz var. Bu sayede herhangi bir robotun tamirini 20 saatten kısa bir süre içinde gerçekleştirebiliyoruz. Şu anda 4 bin yedek parça talebinden 1’ini atlasak da, Avrupa dışındaki bir FANUC bölgesinden bir ila iki hafta içinde yedek parçaları getirtebiliyoruz." diyerek değerlendirmelerini tamamladı.

"TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ  ROBOTLARLA YAPACAĞIZ” "TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ ROBOTLARLA YAPACAĞIZ”